K celostátnímu termínu změn v pondělí 3.3.2008 dojde k úpravám jízdních řádů autobusových linek Pražské integrované dopravy
Reklama
K celostátnímu termínu změn v pondělí 3.3.2008 dojde k úpravám jízdních řádů autobusových linek Pražské integrované dopravy
. Trvalé změny vyplývají z požadavků jednotlivých městských částí, obcí i samotných cestujících a jsou v souladu s pokračující revizí dopravních výkonů, jejímž cílem je optimalizace provozu linek PID.

"Nejvýznamnější změnou na území Prahy je zkrácení intervalu na lince 114 v úseku Kačerov – Šeberák v odpolední špičce pracovních dnů z 15 na 10 minut, kde reagujeme na oprávněné požadavky cestujících na zvýšení kvality přepravy. Ke zkrácení intervalů dojde také na lince 128 (Hlubočepy – Žvahov), která je provozována ve spolupráci s městskou částí Praha 5. Na této lince, zajišťované midibusy, bude zkrácen interval v ranní špičce na 15 minut a v odpolední špičce na 20 minut. Pohodlnějšího a bezpečnějšího přestupu se dočkají cestující, jedoucí posledním večerním spojem linky 261 do Klánovic. Tento spoj bude navazovat na linku 250 od Černého Mostu nově v zastávce Újezd nad Lesy, kde bude zajištěn bezprostřední přestup. Na území městské části Praha – Řeporyje bude obousměrně zřízena zastávka Raichlova, a to mezi zastávkami Slatinová a Amforová, resp. Píškova. K drobným úpravám jízdních řádů dochází také na dalších městských autobusových linkách, " informuje Filip Drápal z ROPIDu.

V regionální dopravě v rámci PID budou provedeny dílčí úpravy vybraných autobusových linek, čímž dojde ke zlepšení návazností, přestupů i dopravní obsluhy ve vybraných oblastech. Linka 311 (Zličín – Řevnice, náměstí) bude celkově posílena novými a prodlouženými spoji v pracovní dny. Na lince 331 bude zaveden víkendový provoz také mezi Zahořany a Jílovým u Prahy. Zastávka Psáry, ústav ponese nový název Psáry, Domov Laguna.
Tisková zpráva ROPID 27.2.2008