Reklama
  1. Prázdninový provoz PID
  2. Proběhnou některé trvalé změny zejména v pražské dopravě:

    U tramvají se mění trasa linky 8 ve Vysočanech a obnovuje se linka 15. U autobusů se zavádějí nové zastávky Vlastibořská pro linku 220 v průmyslové zóně Horní Počernice a pro autobusy 136, 213 a 260 zastávka Teplárna Michle díky převedení autobusů v Chodovské ulici na tramvajový pás. Také se přejmenovávají některé zastávky a na Praze 9 dochází ke změně charakterů vybraných zastávek. Viz další přiložená tisková zpráva.


  3. Začíná 2. etapa tramvajové výluky v Kobylisích:

    Uzavřeny jsou tratě z Kobylis k vozovně Kobylisy i do ďáblického sídliště včetně zastávek Ke Stírce a Kobylisy. Tramvaje tu nahradí autobusy X-10 a X-14, stávající tramvajové linky budou ukončeny objezdem po ose Palmovka - Bulovka - Ke Stírce (náhradní zastávka) - Hercovka - Trojská - Nádraží Holešovice. V provizorní zastávce Ke Stírce se bude měnit linka 10 na linku 17 a linka 14 se změní na linku 24. V opačném směru bude probíhat "převlékání" linek v zastávce Hercovka.


  4. Havarijní stav Libeňského mostu

    Z tohoto důvodu nepojedou přes Libeňský most linky 12 a 25, které se v zastávce Dělnická vzájemně spojí - linka 12 pojede v trase Sídliště Barrandov - Nádr. Holešovice - Dělnická a linka 25 bude vedena v trase Dělnická - Vltavská - Špejchar. Na Libeňském mostě zůstanou tedy pouze linky 1, 3 a 15 včetně zachování nízkopodlažních tramvají na těchto linkách cca v dnešním rozsahu.


  5. Obnovení tramvajové trati na Letné:

    Zprovozněn bude úsek Sparta - Špejchar a k linkám 25 a 26 přibude obnovená linka 15. Na linky 25 a 26 již nebude nutné nasazovat obousměrné tramvaje. I nadále zůstane uzavřena trať Špejchar - Hradčanská - Prašný most. Náhradní autobusová linka X-1 bude zkrácena do trasy Vozovna Střešovice - Špejchar.

    TZ ROPID