ROPID: Přívoz P3 do Žlutých lázní od 30.dubna 2008

Reklama
Od středy 30.4.2008 dochází na základě dohody s provozovatelem areálu Žlutých lázní k přemístění pravobřežního přístaviště přívozu P3. Přístaviště bude nově umístěno na vltavském břehu v areálu Žlutých lázní, a to přímo proti hlavnímu vchodu z Podolského nábřeží.

Přemístění přístaviště souvisí s úplným zrušením vstupného do areálu Žlutých lázní. Zkrácením přestupní vzdálenosti v oblasti Dvorců tak významně vzroste přepravní význam linky P3 – pomocí linek 118 a 124 vzniká nová možnost pro spojení oblasti stanice metra „Budějovická“ (včetně významného administrativního komplexu u zastávek „Brumlovka“) se zastávkou „Lihovar“, odkud je výhodné spojení dalšími linkami PID na Barrandov, Zbraslav, do Radotína či Mníšku pod Brdy, resp. velmi časté spojení na Smíchovské nádraží (metro linky B nebo vlaky linek S6 a S7 i rychlíky).

Sezónní linka P3 bude od 30.4.2008 v provozu celotýdenně do 22:00, v pracovní dny od 6:00 a v nepracovní dny od 7:00. V současné době se předpokládá ukončení letošního provozu v průběhu měsíce října. Základní interval 20 minut uvedený v jízdním řádu může být zkrácen dalšími jízdami, které jsou konány v rámci provozních možností dle potřeby cestujících a to bez dalších příplatků.

Na všech přívozech PID platí Tarif Pražské integrované dopravy, takže lze použít tzv. „pražskou tramvajenku“ nebo běžné jednotlivé přestupní jízdenky platné pro pásmo P v základní ceně 26 Kč. Na přívozech PID ale neplatí nepřestupní jízdenky za 18 Kč ani SMS jízdenky. Přeprava je dovolena též cyklistům (kolo se přepravuje zdarma), které žádáme o přiměřenou formu pohybu areálem Žlutých lázní. Plavby zajišťuje společnost Vittus Group, s.r.o. lodí Josefína s kapacitou 12 osob a dostatkem prostoru pro přepravu kočárků nebo bicyklů. Obě přístaviště i plavidlo umožňují bezbariérový přístup.

TZ ROPID
Josefína v obrazech