ROPID: Mikrobusy na zavolání a s asistencí nově vyjedou i za Prahu

Mikrobus pro přepravu tělesně postižených si tak bude možné objednat i ve městech a obcích přiléhajících k Praze (například Říčany, Černošice, Hostivice nebo Roztoky).
Reklama
Mikrobus pro přepravu tělesně postižených si tak bude možné objednat i ve městech a obcích přiléhajících k Praze (například Říčany, Černošice, Hostivice nebo Roztoky).
Současně provozovaná služba mikrobusů na zavolání, které provozuje společnost Societa o.p.s., bude od 1.8.2010 rozšířena také za hranice Prahy, stejně jako již provozované mikrobusy s asistencí, jejichž provoz byl spuštěn 1.7.2010. V rámci sjednocení přepravních podmínek budou nově cestujícím poskytovány kompenzační pomůcky, například autosedačka pro dítě, berle, ortopedický vozík nebo schodolez. Také budou sjednoceny tarifní podmínky. Služba bude zpoplatněna ve výši jednotlivého jízdného tarifu PID, tzn. 26 Kč za jednu jízdu po Praze. Přepravu si bude možné objednat i na území obcí přiléhajících k hl. m. Praze, které se nacházejí v 1. vnějším tarifním pásmu PID. Při cestě z těchto obcí do Prahy zaplatí klient 32 Kč, při cestě pouze po území těchto obcí je cena shodná jako v Praze, tedy 26 Kč. Děti od 10 do 15 let platí poloviční jízdné.

Provoz služby bude zajišťován 7 mikrobusy se speciální úpravou pro přepravu vozíků pro invalidy se zvedací plošinou, z toho 2 mikrobusy budou provozovány nepřetržitě. Spolu s mikrobusy na zavolání s asistencí tak bude pro naše zdravotně postižené spoluobčany připraveno celkem 12 mikrobusů, z toho 4 nonstop. Přepravu je možné si objednat na telefonu 800 141 756, e-mailem na dispecink@societa.cz nebo na webové adrese www.societa.cz.

TZ ROPID
ROPID 7/2010: Mikrobusy na zavolání s asistencí - nová služba pro zdravotně postižené
ROPID 2/2010: Praha zřídila novou linku č. 2 pro tělesně postižené v rámci PID