Rekordní objednávka ze Švédska pro Daimler Buses
Mohlins Bussar vyjíždí v lednu se 106 meziměstskými autobusy Mercedes-Benz Intouro a šesti Setra S 416 LE MultiClass. Foto Daimler

106 meziměstských autobusů Mercedes-Benz Intouro pro Mohlins Bussar do centrálního Švédska doplnilo šest Setra S MultiClass. Vyjedou v lednu na školní i ostatní pravidelné linky.
106 meziměstských autobusů Mercedes-Benz Intouro pro Mohlins Bussar do centrálního Švédska doplnilo šest Setra S MultiClass. Vyjedou v lednu na školní i ostatní pravidelné linky.
Dosud největší zakázka pro Daimler Buses do Švédska - dodal Mohlins Bussar 112 meziměstských autobusů Mercedes-Benz Intouro (106 vozidel) a Setra S 416 LE MultiClass (6 vozidel). Od ledna 2021 bude žlutá vozidla švédská společnost provozovat společně se svými subdodavateli Gimo Buss & Taxi a Högbergs Bussresort v regionu Upplands län na sever od Stockholmu jako školní autobusy a na meziměstských linkách.

Autobus mají pohodlné sedadla vzdálená od sebe 710 mm a tříbodové bezpečnostní pásy, alkoholtester, couvací kameru a Intouro mají výtah. Meziměstský autobus Setra je nízkopodlažní se sklopnou rampou pro invalidní vozíky u zadních dveří. Všech 112 autobusů kombinuje kompaktní šestiválcový motor Mercedes-Benz OM 936 s výkonem 220 kW (299 k) a plně automatickou převodovku Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift. Motory jsou poháněny ekologickým palivem vyrobeným z hydrogenovaného rostlinného oleje (zkráceně HVO).

Asi polovina flotily Mohlins Bussar z Ljusdahlu ve středním Švédsku, 160 vozidel, nese třícípou hvězdu. Dlouhodobá spolupráce je primárně založena na zájezdových autobusech, nyní se rozšiřuje o meziměstské. Ergiz Esen, generální ředitel společnosti EvoBus Sverige: „Klíč k tak dlouhodobému a úspěšnému vztahu nespočívá jen v kvalitě našich autobusů a autokarů, ale také v poprodejním servisu. Jsme tu pro naše zákazníky, kdykoli nás potřebují. “ Robert Mohlin, generální ředitel společnosti Mohlins Bussar AB, doplňuje: „Zahájit nové linky v této době Corony bylo pro nás novou zkušeností. Dodávky vozidel byly velkou výzvou, ale Daimler Buses termín splnil.“

Daimler Buses je se svými autokary Mercedes-Benz a Setra ve Švédsku lídrem na trhu již několik let. Nyní rozšiřuje svoj pozici v segmentu autobusů pro pravidelnou dopravu.


Rekordní objednávka ze Švédska pro Daimler Buses
Daimler Buses do Švédska dodává autokary Mercedes-Benz a Setra, nyní rozšiřuje svoji pozici v segmentu autobusů pro pravidelnou dopravu. Foto Daimler