Tisková zpráva Ministerstva průmyslu a obchodu.
Tisková zpráva Ministerstva průmyslu a obchodu.
 Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman se ohrazuje proti prohlášení poslance Lubomíra Zaorálka ke stavbě dálnice D 47. Na slova poslance reagoval takto:
„Byl to Miloš Zeman, který před sedmi a půl lety legendárním slavnostním poklepem „zahájil“ stavbu D 47. Od té doby se bohužel nepostavilo nic.“
„Krácení finančních prostředků na stavbu D 47 navrhla Paroubkova vláda a poslanec Lubomír Zaorálek to ví. Svým prohlášením balamutí veřejnost.“
Poslanec Martin Říman, zvolený v Moravskoslezském kraji, nepřipustí zpomalení výstavby, neboť si uvědomuje, že infrastruktura je největší investiční pobídkou. Dálnice je na rozdíl od selektivních pobídek poskytovaných socialistickými vládami jen pro některé pobídkou plošnou a pro všechny dostupnou.

Podle informací Státního fondu dopravní infrastruktury, se pro dálnici D 47 počítá v roce 2007 s investicí 12,6 mld. Kč. Stejnou částku dostane tato dálnice s největší pravděpodobností i v roce 2008, přičemž tyto částky plně pokryjí rozsah pokračování plánované výstavby dálnice.