Rampini získala velkou zakázku pro italskou veřejnou dopravu
Výrobce autobusů s nulovými emisemi z Passignano sul Trasimeno v Itálii získal velkou zakázku pro domácí trh. Foto Rampini

Výrobce z Umbrie vyhrál s modelem Eltron 8 m nabíjeným plug-in výběrové řízení centrální nákupní instituce Consip. Veřejné správě dodá až 280 midibusů.

Výrobce z Umbrie vyhrál s modelem Eltron 8 m nabíjeným plug-in výběrové řízení centrální nákupní instituce Consip. Veřejné správě dodá až 280 midibusů.

Eltron, jediný 8metrový elektrobus „made in Italy“, vyráběný v závodě Rampini v Passignano sul Trasimeno, je k dispozici ve 2 nebo 3 dveřové verzi, s šířkou 2,2 metru a kapacitou až 48 cestujících. Je poháněn 230kilowattovým elektromotorem, který nabíjí baterii o kapacitě 280 kWh a zajišťuje dojezd přes 200 kilometrů. Design interiérů splňuje podle výrobce vysoké standardy bezpečnosti a pohodlí.

Smlouva umožňuje veřejné správě nakupovat autobusy se specifickými úpravami v požadavcích na barvy, doplňkové vybavení sedadla řidiče a prostoru pro cestující, palubní a bezpečnostní zařízení pro cestující, asistenční systémy pro řízení, nebo bez nich.

Vozidla zakoupená prostřednictvím Consip jsou financována ze zdrojů poskytnutých z Národního plánu obnovy a odolnosti (PNRR) pro udržitelnou mobilitu.

Rampini S.p. nabízí řadu autobusů s nulovými emisemi v délce 6 a 8 metrů jako bateriové a 8metrový vodíkový model, který je v Evropě jedinečný. V závodě v Passignano sul Trasimeno v Umbrii zaměstnává přibližně 100 lidí. Společnost vznikla v roce 1945 a jejím současným cílem je vytvářet zcela „zelená“ dopravní řešení.