69 autobusů SOR
22 autobusů EvoBus
16 autobusů Irisbus
podle statistik Sdružení automobilového průmyslu.
69 autobusů SOR
22 autobusů EvoBus
16 autobusů Irisbus
podle statistik Sdružení automobilového průmyslu.
Předpokládáme, že čísla uváděná Sdružením automobilového průmyslu jsou správná, u SOR patrně došlo k větší subdodávce do Prahy. Před rokem to bylo: SOR 33 autobusů (z toho 3 kloubové), Irisbus + Iveco 30 (25+5) (z toho 3 kloubové), 9 vozů Mercedes-Benz, 4 Volva, 3 kloubové Solarisy, 3 TEDOMy, 2 elektrominibusy BredaMenarinibus a dva malokapacitní MAVE.

Nadále odhadujeme, že letošní rok bude v sektoru nových autobusů ještě dost slabý. Oživení čekáme spíše u autokarů, a to zejména u cestovních kanceláří, nulové dotace Ministerstva dopravy na obnovu vozového parku a nedobrý stav ve Středočeském kraji jsou velmi slabým východiskem pro nákup techniky zejména do linkové a příměstské dopravy. Trochu lépe by na tom mohly být dopravní podniky a přicházejí informace, že nějakou novou techniku podpoří evropské peníze z ROP. Bude zajímavé, zda ekonomika bude nahrávat levnějším značkám z Turecka a Číny, jak se o to snaží dovozci. Velmi dobré číslo u prestižní německé značky Setra i 5 autobusů či autokarů Volvo to zatím nenaznačuje, ale pořád je jen začátek roku.
  • 69 SOR (z toho 1 kloubový) + trolejbusy pro Hradec Králové
  • 22 EvoBus (9 Mercedes-Benz + 13 Setra)
  • 16 Irisbus
  • 5 Volvo
  • 3 Scania Higer
  • 2 Solaris, 2 Isuzu (nevidíme důvod oddělovat typ Turquoise od ostatních)
  • 1 MAN, 1 VDL, 1 Rošero-P, 1 TEDOM
Zdroj www.autosap.cz
Autosap rozlišuje i statistiku dle provedení: Šasi- Městský - Linkový - Dálkový - Ostatní - Nezařazený. To si můžete podobně jako statistiku podle krajů najít na
www.autosap.cz
Držíme se původní metodiky sledování M3 + nezařazené, Autosap by se měl nadále zaměřit na doladění stávajících statistik: zařazení nezařazených. Zařadit např. TEDOM jako M3 lze pouhým okem.

Vše sečteno bez záruky.
První registrace nových autobusů v ČR leden až únor 2011
První registrace nových autobusů v ČR 2010
První registrace nových autobusů v ČR 2009