Proti koronaviru zasahují v Itálii v autobusech

Mimořádná dezinfekce autobusů a masky pro zaměstnance v severních oblatech Itálie. V pohotovosti je také asociace dopravních společností ASSTRA.
Mimořádná dezinfekce autobusů a masky pro zaměstnance v severních oblatech Itálie. V pohotovosti je také asociace dopravních společností ASSTRA.
Mimořádná reakce pro zajištění maximální bezpečnosti svých zákazníků a zaměstnanců a proti rozšiřování koronaviru u italských dopravních společností.

Sdružení společností veřejné dopravy ASSTRA v souvislosti s mimořádnou událostí způsobenou šířením viru COVID-19 na italském území požádala o dnešní naléhavé setkání s ministry dopravy, zdravotnictví a civilní ochrany s cílem ustavit pracovní skupinu, která bude koordinovat opatření k ochraně zdraví a bezpečnosti zaměstnanců a zákazníků.

S ohledem na příkaz ministerstva zdravotnictví podnikají dopravci mimořádná opatření. Seta, která provozuje městskou a příměstskou dopravu v oblastech Modena, Reggio Emilia a Piacenza, už od neděle provádí podle mimořádného plánu dezinfekci všech vozidel. Při každém návratu do depa a před uvedením do provozu jsou vozidla dezinfikována pomocí chloru nebo produktů na bázi alkoholu, se zvláštním zřetelem na části nejčastějšího kontaktu. Čistění interiéru je kombinováno s dalšími mimořádnými hygienickými opatřeními pro ocharnu ovzduší ve vozech pomocí specifických produktů na bázi chlóru a ozonu. Rovněž je prováděno mimořádné čištění vzduchových filtrů a topných/klimatizačních systémů.

Podobné denní čištění a dezinfekce jsou prováděny ve veřejně přístupných místnostech a na kontaktních místech v pokladnách a čekárnách.

V Testu ležícím na severu země u Jaderského moře společnost Trieste Trasporti všechna vozidla denně dezinfikuje prostředky na bázi chloru. Navíc vybaví veškerý personál, který přichází do styku s cestujícími, rukavicemi a rouškou s ochrannou úrovní FFP2 (vybavenou filtrem). Ochranné postředky musí být používány pouze v případě, pokud přijde zaměstnanec do styku s lidmi ve zjevném nebo podezřelém patologickém stavu nebo v případě jejich žádosti o pomoc. Všechny tyto případy musí být oznámeny na nouzovou linku. Společnost pozastavila všechna školení a kurzy, a to do 1. března a pouze z preventivních důvodů. Dosud v Terstu není důvod k žádným poplašným zprávám.

Autobusweb


Proti koronaviru zasahují v Itálii v autobusech
Proti koronaviru zasahují v Itálii v autobusech