Program "Hledáme dopravní společnosti třídy A"  pokračuje

Dobrovolný certifikační program oceňuje dopravní společnosti, které již dnes nad rámec běžného standardu uplatňují v každodenní praxi přístupy vedoucí k hospodárnosti a bezpečnosti.
Dobrovolný certifikační program oceňuje dopravní společnosti, které již dnes nad rámec běžného standardu uplatňují v každodenní praxi přístupy vedoucí k hospodárnosti a bezpečnosti.
Stále častěji si firmy a organizace uvědomují svou zodpovědnost za dopady, které jejich hospodářské aktivity mají na životní prostředí. Oblast nákladní dopravy není výjimkou a již dnes je možné mezi dopravními společnostmi najít výjimky, kteří prozřetelně investují do řešení a technologií snižujících spotřebu pohonných hmot a doprovodné emise škodlivin – více, než je po nich legislativou či předpisy požadováno.

První ročník se uskutečnil v loňském roce, certifikace se zúčastnilo 13 velmi důležitých hráčů v oblasti přepravy. Z nich certifikát, platný po dobu jednoho roku, obdrželo celkem osm společností (LAGARDE Spedition, ZDEMAR Ústí nad Labem, Lorenc Logistic, Pavel Rejman, ČSAD STTRANS, ARROW mobile, FRAMA CZ s.r.o., KAFKA transport).
Rok 2009 – novinky v programu a způsobu hodnocení
Na základě pozitivních ohlasů od přihlášených dopravců a partnerů programu se organizátoři rozhodli pokračovat a uspořádat druhý ročník. Hodnocení bude vylepšeno a rozšířeno o oblast bezpečnosti. Stávající kritéria ve sledovaných oblastech A, B a C budou zpřísněna, oblast D je nově zavedena.

A – hodnocení míry hospodárnosti vozového parku z pohledu spotřeby PHM
B – hodnocení úrovně řízení, obsluhy a údržby z pohledu spotřeby PHM
C – vztah společnosti k ochraně životního prostředí
D – hodnocení bezpečnosti nákladní přepravy

Smyslem této certifikace je poskytnout konkurenční výhodu tak, aby hospodárné nakládání s palivy, ochrana životního prostředí a bezpečnost dopravy se dostaly do ještě větší pozornosti strategického i operativního řízení dopravních firem.
Dlouhodobým cílem je umožnit certifikovanému dopravci získat zákazníka i přesto, že bude své služby nabízet za vyšší cenu (své služby nabízí s menšími dopady na životní prostředí než konkurence). Jinými slovy, aby zákazníci takto šetrné služby v budoucnu preferovali.
www.dopravcetridyA.cz
TZ Volvo