Pro plánování dekarbonizace autobusové flotily v Barceloně využijí simulátor
TUSGSAL provozuje zatím 12 elektrických autobusů, virtuální simulace podle provozu na různých trasách, skutečného dojezdu a stavu nabití baterií má upřesnit požadavky na nákupy dalších vozů. Foto TUSGSAL

Slovenský startup tirn technology v pilotním projektu španělského dopravce TUSGSAL a EIT Urban Mobility hledá nejlepší řešení pro elektifikaci veřejné dopravy v metropolitní oblasti Barcelony.

Reklama

Slovenský startup tirn technology v pilotním projektu španělského dopravce TUSGSAL a EIT Urban Mobility hledá nejlepší řešení pro elektifikaci veřejné dopravy v metropolitní oblasti Barcelony.

"Od doby, kdy jsme uvedli do provozu 12 elektrobusů, jsme zjistili, že pro efektivní provoz je třeba sledovat spotřebu energie. Stav nabití však závisí na mnoha faktorech, jako jsou povětrnostní podmínky, topografie, specifické jízdní podmínky, rekuperace energie a další. Nedostatečný přehled o budoucím stavu nabití po celé trase vede k nejistotě, zda autobusy mohou dokončit svou trasu a kdy je třeba je dobít. Proto jsme rádi, že můžeme spolupracovat s inovativním start-upem, jako je tirn technology. Věříme, že nám pomocí jejich řešení usnadní naše interní rozhodovací procesy o dalším nasazení elektrobusů, a tím nám zvýší energetickou a nákladovou efektivitu. V neposlední řadě velmi oceňujeme přístup, který nevyžaduje instalaci žádného dalšího palubního hardwaru," uvedl Marcel Biosca Alvarado, generální ředitel společnosti SortSystems.

Virtuální testování usnadní výběr nových elektrobusů Tusgsal a zefektivní jejich nasazení do provozu. Cílem pilotního projektu je určit optimální model autobusu a ověřit jeho nasazení na různých trasách, simulovat skutečný dojezd, stav nabití baterií během dne a plánovat požadavky na nabíjení. Řešení od tirn technology má také předpovědět celkové náklady na vlastnictví a snížení emisí CO2.

"Jsme hrdí na to, že můžeme zahájit pilotní projekt s dopravní společností Tusgsal. Naše řešení jim umožní získat jasné předpovědi budoucích provozních potřeb a nákladově efektivněji škálovat svůj elektrický vozový park. Jsme rádi, že dali přednost modernímu přístupu před tradiční telematikou. Jsme přesvědčeni, že naše společná ambice dekarbonizovat autobusovou dopravu bude úspěšná a že spolupráce bude pokračovat i po skončení pilotního projektu," řekl Juraj Majera, generální ředitel  tirn technology.

Tusgsal Badalona provozuje veřejnou dopravu prostřednictvím dvou koncesí pro AMB (Barcelonská metropolitní oblast). Síť autobusů tvoří 29 denních linek, které pokrývají území Barcelonès Nord, Montgat, Tiana, Montcada a Reixac a Barcelonu a zajišťují městskou a meziměstskou dopravu. Má 229 vozidel a ročně přepraví 35 milionů cestujících. Síť nočních autobusů zahrnuje správu 12 linek společnosti Nitbus. Své služby provozuje především v Barceloně, má vozový park 98 vozidel a ročně přepraví 5 milionů cestujících.