Představujeme dopravce v České republice: ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Renovovaný autobus ŠL 11 Turist a nový Irisbus Crossway.

BUSportál chce postupně seznámit s autobusovými dopravci v České republice.
Reklama
BUSportál chce postupně seznámit s autobusovými dopravci v České republice.
BUSportálu bylo jednou čtenářem vytknuto, že se nebývalou měrou věnuje společnosti ČSAD autobusy Plzeň a.s. Nezbývá než konstatovat, že o společnosti, která je mediálně vstřícná a rychle reaguje, píšeme rádi. Oslovili jsme s nabídkou představení společnosti jak na BUSportálu - Založili jsme novou rubriku Dopravci. , tak i přímými e-maily společnostem ADSSF a ADSSS. Jako první se ozvala společnost ČSAD Tišnov, kde jsme ještě poprosili o zaslání obrázků. Jako další pak představíme Connex Praha. Těšíme se na další reakce dopravců. Odpovědi společnosti ČSAD autobusy Plzeň mohou být pro ně inspirací.
ČSAD autobusy Plzeň a.s.
  • Vznik: Společnost ČSAD autobusy Plzeň a.s. vznikla transformací s.p. ČSAD Plzeň ke dni 1.4.1993 privatizací s.p. ČSAD Plzeň, kterou provedla finská společnost INDUSPON na objednávku tehdejší vlády ČR. Vznikly 4 subjekty - ČSAD autobusy Plzeň a.s. - provozovatel osobní dopravy, ČETRANS a.s. - kamionová doprava, WESTTRANSPORT a.s. - vnitro a sklápěčková doprava, ČESPED - kusová zásilková služba, ČSAD MHD Karlovy Vary a.s. - MHD a lanovky v K.Varech (dnes DPKV). Vlastníkem společnosti se stal Fond národního majetku ČR a drobní akcionáři z kupónové privatizace.
  • Vozový park: Společnost v letošním roce provozuje cca 440 autobusů. Převážně se jedná o autobusy KAROSA řady 700 a 900, vozidla SOR 9,5, 10,5, 12 v provedení městském, linkovém a turist na klasický pohon i GNC. Dále mikrobusy značky MB 412D v provedení linkovém i turist. Pro pravidelnou dopravu se používají zejména vozidla KAROSA řady 900, IRISBUS, IRISBUS IVECO, IRISBUS CROSSWAY, NEOPLAN 316, IRISBUS ILIADE a MERCEDES 412.
  • Služby:
    • pravidelná linková doprava vnitro i mezinárodní
    • zvláštní linková doprava vnitro i mezinárodní
    • příležitostná doprava vnitro i mezinárodní
    • nákladní doprava (malotonážní vozidla)
    • rozvoz PHM cisternovou soupravou
    • ubytovací služby v penzionu v Železné Rudě a v chatové osadě BUTOV na břehu Hracholuské přehrady
    • cyklobusy a skibusy
  • Specializace: Specializujeme se především na pravidelnou linkovou dopravu (ZDO) a zvláštní linkovou dopravu (zaměstnanecká).
  • Systém předprodeje: Jsme zapojeni do systému AMSBUS jako dopravci i jako prodejci. Máme tři prodejní kanceláře - Plzeň, Klatovy, Domažlice. V systému e-jízdenka, tedy internetový prodej jízdenek, jsme zapojeni. Vlastní předprodejní systém zatím nemáme.
  • Strategie do budoucna, alternativní pohony: Osobní doprava, zvláště pak pravidelná včetně zvláštní linkové dopravy je strategický produkt naší podnikatelské činnosti do budoucna. O alternativních pohonech uvažujeme, v současnosti provozujeme již 4 vozidla na plynový pohon CNG.
Ještě dodáváme, že společnost renovovala a provozuje dva historické autobusy Škoda 706 RTO KAR a ŠD 11 Turist a v plánu má renovaci dalších.
www.csadplzen.cz


Představujeme dopravce v České republice: ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Představujeme dopravce v České republice: ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Foto ČSAD autobusy Plzeň - nové vozy SOR.
Představujeme dopravce v České republice: ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Od letoška je společnost nositelem certifikátu ISO 9001:2000. Z předávání.