Prague Classic Bus Gathering 1.-4.10. v Letňanech a 15.-16.8. v Oseku jízdy
Zdroj: www.osek.cz - Osecká pouť 2008

britskými doubledeckery. Setkání v Letňanech v rámci výstavy Model Hobby a jízdy v Oseku u Mostu v rámci pouti a železniční výstavy ve stanici Osek.
britskými doubledeckery. Setkání v Letňanech v rámci výstavy Model Hobby a jízdy v Oseku u Mostu v rámci pouti a železniční výstavy ve stanici Osek.
BUSportál chce upozornit celkem na tři akce, které plánuje Bohemia Motor Transport Museum:
  • Doprovodný program železniční akce 15.-16.8.2009 v Oseku u Mostu
  • Setkání historických autobusů v rámci Model Hobby 1.-4.10.2009 v Letňanech: Prague Classic Bus Gathering
  • Evropské setkání historických vozidel 25.-27.6.2010 European Classic Bus Gathering Litoměřice.

Bohemia Motor Transport Museum organizuje akci Prague Classic Bus Gathering ve spolupráci s Dart spol. s.r.o., pořadatelem výstavy Model Hobby a PVA Letňany. Výstava autobusů bude volně přístupná na venkovní ploše vedle výstavy Model Hobby, na kterou se platí vstupné. Pořadatelé zvou všechny majitele historických autobusů k účasti na tomto setkání. Řidiči a posádky dostanou občerstvení, volný přístup do výstavních hal a lístky pro své přátele. Účast na setkání je třeba sjednat předem na e-mailu info@bohemia-transport-museum.com.

Zástupci neziskové organizace Bohemia Motor Transport Museum v současnosti jednají o koupi devadesátileté bývalé sportovní haly (2000 m2) v Lovosicích pro připravované muzeum. Projekt je podporován městem, jmenovitě lovosický starosta Jan Kulhánek podporuje tento záměr současně se zřízením železničního muzea v bývalém lokomotivním depu s točnou.
Informace o Bohemia Motor Transport Museum naleznete na http://www.bohemia-transport-museum.com/. Stránky jsou zatím pouze v angličtině, česká verze se chystá.

O víkendu 15.-16. srpna organizuje Bohemia Motor Transport Museum opět jízdy britskými doubledeckery včetně otevřených (kabrioletů) v Oseku u Mostu. Akce probíhá už od roku 2002 a vztahuje se jak k výroční pouti v Oseku, tak k železniční výstavě ve stanici Osek. Poprvé v roce 2009 budou autobusové jízdy navazovat na linky 13, 21 a 29 DP Mostu a Litvínova. Akce je organizována spolu se starostou Oseku Jiřím Hlinkou a Spolkem Krušnohorský expres. Akce probíhá od 9 do 20 (v neděli do 17) hodin.
K letňanské akci a samozřejmě i k akci, která proběhne v Litoměřicích za necelý rok, se budeme vracet. Dialog mezi BUSportáíem a Davidem Griffithem (Bohemia Motor Transport Museum) probíhá v angličtině, proto se omlouváme za případné nepřesnosti, které mohly vzniknout při překladu. V rámci možností pak nabízíme případnou překladatelskou pomoc při kontaktu majitelům historických autobusů i Davidu Griffithovi.

Prague Classic Bus Gathering 1.-4.10. v Letňanech a 15.-16.8. v Oseku jízdy
Dopravácký den Jablonec nad Nisou 2008: Foto Jarmila Chromá.