Pozvánka: Workshop o automatizované mobilitě

Ministerstvo dopravy pořádá 11. dubna v Brně seminář ke společenským otázkám zavádění automatizovaných dopravních systémů a dopravních prostředků.
Ministerstvo dopravy pořádá 11. dubna v Brně seminář ke společenským otázkám zavádění automatizovaných dopravních systémů a dopravních prostředků.
V blízké budoucnosti lze očekávat transformaci sektoru dopravy směrem k postupnému nasazování automatizovaných dopravních systémů a dopravních prostředků. Technologický pokrok klade nároky nejen na průmysl, ale musí na něj být připraven také veřejný sektor i celá společnost. Je potřeba mít neustále na paměti, že technologie musí sloužit lidem, a že je proto nutné rozvíjet diskusi také nad společenskými dopady, včetně vlivů na jednotlivce.

V rámci předsednictví České republiky států platformy Slavkovské spolupráce organizuje Ministerstvo dopravy a Centrum dopravního výzkumu workshop expertů ze zemí platformy (CZ, SK, AT) o společenských dopadech technologické změny postupného nasazování automatizovaných dopravních systémů a dopravních prostředků.

Základními otázkami workshopu jsou: Jak se dívá společnost na zavádění automatizovaného řízení? Jaké jsou společenské dopady této technologické změny? Jsme na ni dostatečně připraveni?

Na workshopu expertů ze zemí platformy Slavkovské spolupráce bude vhodná příležitost vyměnit si dosavadní zkušenosti a plány v této oblasti formou prezentací a následných diskuzí.

Workshop se bude konat ve čtvrtek 11. dubna v Brně v prostorách Centra dopravního výzkumu. Zajímá vás, co se v autonomním řízení připravuje? Zaregistrujte se, vstup je zdarma.