Společnost Chaps bude jako vítěz evropské soutěže iMobility Challenge jako účastník expozice Evropské komise prezentovat český vyhledávač IDOS.
Společnost Chaps bude jako vítěz evropské soutěže iMobility Challenge jako účastník expozice Evropské komise prezentovat český vyhledávač IDOS.
19th World Congress on Intelligent Transport Systems je nejvýznamnější akcí, která se v letošním roce v oboru ITS uskuteční. ČR je prostřednictvím SDT, Ministerstva dopravy, vystavujících firem a institucí na kongresu důstojně zastoupena, čímž demonstruje vysoký stupeň znalosti odvětví ITS. Celosvětový veletrh a kongres o inteligentních dopravních technologiích a službách proběhne 22. – 26.10.2012 s mottem Smarter on the way is the path ahead!. Návštěva veletrhu je bezplatná, pouze je třeba se registrovat na webu kongresu. Expozici SDT naleznete v Hale B pod kódem E80.
19th ITS WORLD CONGRESS VIENNA
Celosvětový veletrh a kongres o inteligentních dopravních technologiích a službách 22. – 26.10.2012, Messecentrum Wien, Vídeň Rakousko

Kongres a veletrh

ITS World Congress je veletrh a kongres specializovaný na oblast inteligentních dopravních technologií a služeb (dopravní telematika, ITS – Inteligent Transport Systems). Jde o celosvětově největší a nejvýznamnější akci v oboru, kterou spolupořádají ERTICO – ITS Europe, ITS America a ITS Japan. Koná se každý rok tak, že „putuje“ po kontinentech a střídá Evropu, Severní Ameriku a Asii. Letošní 19. ročník se uskuteční ve Vídni, v r. 2009, 2010 a 2011 se kongres konal ve Stockholmu, jihokorejském Busanu a kanadském Orlandu. V r. 2013 se uskuteční v japonském Tokyu. V průměru se těchto veletrhů a kongresů účastní kolem 300 vystavovatelů, partnerů a sponzorů a 10000 delegátů a návštěvníků – odborníků na ITS a dopravu z 60 zemí světa. Na kongresu zazní kolem 1000 přednášek a prezentací, celková výstavní plocha 15.000 m2. Více informací http://2012.itsworldcongress.com . Pořadatelé Protože je kongres letos v Evropě, je jeho hlavním pořadatelem ERTICO, jako hostitelé vystupují AustriaTech, rakouská federální agentura pro ITS, a město Vídeň. První den kongresu je současně oficiální akcí Evropské komise (EK), plánuje se přítomnost dvou vice-prezidentů EK a mnoha ministrů dopravy zemí z celého světa. Za ČR se plánuje oficiální delegace Ministerstva dopravy vedená ministrem.

Letošní vystavovatelé

Mezi vystavovateli letošního ročníku ITS World kongresu jsou kromě nejvýznamnějších evropských firem také významné společnosti z Asie a Ameriky. Kromě toho, jak bývá na těchto kongresech zvykem, se především malé a střední firmy na veletrhu prezentují formou tzv. sdružených národních expozic zajišťovaných národními oborovými svazy a sdruženími ITS. Takto na letošním kongresu budou vystupovat např. švédské, norské, britské, holandské, italské, německé, české, francouzské, australské, japonské, americké a kanadské, rumunské, ruské firmy a VaV instituce.

Česká účast

V rámci České republiky koordinuje přítomnost na ITS World kongresu SDT - Sdružení pro dopravní telematiku, zastřešující více než 80 firem a institucí z oboru ITS. Během kongresu zazní několik českých odborných a vědeckých přednášek.

MD ČR zajišťuje účast české delegace vedené ministrem dopravy na VIP části kongresu. MD ČR také jménem českého konsorcia participuje na prezentaci evropského projektu automatického tísňového volání E-Call. České firmy se výstavy účastní prostřednictvím národní expozice SDT (CROSS Zlín, ČAOVD, ČVUT, CDV, ELTODO, CHAPS, SECAR), samostatně (např. CAMEA, VARS) nebo jako součást prezentace mateřských společností (např. KAPSCH TELEMATIC SERVICES). Společnost Chaps byla jako vítěz evropské soutěže iMobility Challenge vyzvána k účasti na expozici EK, kde bude prezentovat český vyhledávač IDOS.

TI SDT - Sdružení pro dopravní telematiku