Pozvánka pro fanoušky MHD do Zlína
Článkový trolejbus Škoda 35 Tr ve Zlíně v barvách dopravní společnosti (před reklamním polepem). Foto DSZO

Na pátek 24. února připravila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice setkání s obyvateli, kteří mají zájem o aktuální informace k trolejbusové a autobusové dopravě v obou městech. Řeč bude o vozovém parku, investicích a připravovaných změnách v MHD.

Na pátek 24. února připravila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice setkání s obyvateli, kteří mají zájem o aktuální informace k trolejbusové a autobusové dopravě v obou městech. Řeč bude o vozovém parku, investicích a připravovaných změnách v MHD.

"Besedy s fanoušky MHD, zejména s jejich nejmladší generací, pořádáme už řadu let. Je to osvědčená součást naší komunikace s veřejností. Někteří z mladých nadšenců, kteří před lety navštěvovali naše setkání, později přetvořili svůj dětský zájem v odborné zaměření své životní dráhy a našli v oboru dopravy, i přímo u nás, trvalé zaměstnání. Stávají se oporou našeho týmu,“ říká ředitel DSZO Josef Kocháň.

Zájemci o MHD mají příležitost se zeptat ředitele a dalších členů vedení DSZO na všechno, co je aktuálně zajímá, aby více porozuměli reálné situaci při zabezpečování trolejbusové a autobusové dopravy ve městě a lépe a v souvislostech chápali i mnohé problémy, kterým musí dopravce čelit. Vzniká tak prostor pro vzájemnou spolupráci, která prospívá uživatelům MHD v obou zúčastněných městech, ve Zlíně i Otrokovicích.

Městskou dopravu neprovozujeme pro sebe, ale především pro zákazníky, kterým jsou obyvatelé a návštěvníci našich měst. Komunikace s nimi je pro nás důležitá. Nasloucháme požadavkům z radnic, hovoříme se zástupci místních částí města Zlína, monitorujeme požadavky škol a velkých zaměstnavatelů. Výsledkem má být systém MHD, který uspokojí požadavky většiny,“ dodal ředitel Josef Kocháň.

Co konkrétního se můžete tento pátek dozvědět? Diskutovat se bude o:

•    Nákup nových trolejbusů SOR TNS 12 (podle uzavřené smlouvy by měly být dodány v těchto dnech),
•    rezervy ve vozovém parku,
•    loňské i letošní investice,
•    jízdní řády a výluky,
•    obnova vozového parku DSZO,
•    možnosti prodloužení trolejového vedení v Otrokovicích,
•    vize organizace MHD po realizaci dopravního terminálu ve Zlíně,
•    modernizace a výstavba nových měníren,
•    odpovědi na dotazy fanoušků.

Zúčastnit se může každý, koho uvedená témata vážně zajímají a kdo se chce o nich dozvědět víc. Sraz je 24. února ve 14:50 hodin před dispečinkem DSZO ve Zlíně na Podvesné XVII.