Pozvánka: Konference Integrované dopravní systémy
Tak jako už několik let se akce uskuteční opět v Hotelu Jehla ve Žďáru nad Sázavou.

Už 25. ročník konference pořádá ve Žďáru nad Sázavou 14. a 15. května Institut Jana Pernera, Ministerstvo dopravy a Sdružení pro dopravní telematiku.
Už 25. ročník konference pořádá ve Žďáru nad Sázavou 14. a 15. května Institut Jana Pernera, Ministerstvo dopravy a Sdružení pro dopravní telematiku.

Tato akce se pořádá od roku 1993 každoročně pod gescí náměstka ministra dopravy. V první části je opět program  zaměřen na informace předních pracovníků ministerstva dopravy o aktuálních problémech v legislativě i dalších přijímaných technickoorganizačních opatřeních. V další části dostanou slovo přední odborníci z vysokých škol a praxe, kteří se detailně zabývají vybranými otázkami v oblasti práva, ekonomiky a projektování systémů. Nejzajímavější je třetí blok, ve kterém jsou vystoupení zástupců jednotlivých organizátorů dopravy v krajích. S velkým potěšením jsou přijímány především úspěchy, kterých za uplynulý rok dosáhli a o které se s radostí podílejí s ostatními. Ti, kteří neměli to štěstí si odnášejí řadu zkušeností, které jim v jejich práci bude užitkem. V roce 2017 se poprvé podařilo, aby na konferenci byli zástupci úplně všech krajů.

Nedílnou součástí letošního setkání bude návštěva Muzea nové generace vybudovaného v místním zámku. Přesto, že v pondělí je expozice zavřená, bude pro účastníky konference připravena speciální prohlídka. Z hotelu a do hotelu Jehla budou budou zájemci přepraveni autobusem společnosti ZDAR. V minulých letech proběhly návštěvy Království modelové železnice ve Žďáru, Santiniho kaple, kláštera a zámku ve Žďáru.

Program konference a přihláška zde.