Počet cestujících ve vlacích RegioJet roste v letošním roce o 21 %

Počet cestujících ve vlacích RegioJet roste v letošním roce o 21 %. Za první dva měsíce platnosti přepravily vlaky RegioJet více než půl miliónu cestujících a přitáhly téměř 90 tisíc nových zákazníků. Celkem v letošním roce vlaky RegioJet v ČR a SR bude cestovat více než 7 milionů cestujících.
Počet cestujících ve vlacích RegioJet roste v letošním roce o 21 %. Za první dva měsíce platnosti přepravily vlaky RegioJet více než půl miliónu cestujících a přitáhly téměř 90 tisíc nových zákazníků. Celkem v letošním roce vlaky RegioJet v ČR a SR bude cestovat více než 7 milionů cestujících.
Celkem v roce 2016 plánuje RegioJet ve všech svých vlacích přepravit více než 7 milionů cestujících

Přibližně 507 tisíc cestujících přepravily dálkové vlaky RegioJet v České republice během prvních dvou měsíců platnosti nového jízdního řádu od 13. 12. 2015 do 13. 2. 2016. Ve srovnání s loňským rokem, kdy RegioJet přepravil za stejné období přibližně 420 tisíc cestujících, se jedná o nárůst ve výši přibližně 21 %. Jen během prvních dvou měsíců platnosti nového jízdního řádu tak dálkových vlaků RegioJet využilo o 87 tisíc cestujících více než v předchozím roce.

Dalších 187 tisíc cestujících pak dálkové vlaky RegioJet přepravily na vnitrostátních spojích na Slovensku na trase Bratislava – Košice a zpět, kde RegioJet aktuálně meziročně roste 32% tempem.

Celkem RegioJet plánuje letos na všech svých vlakových spojích v ČR a SR přepravit více než 7 milionů cestujících (včetně regionálních vlaků Bratislava - Komárno) – z toho cca 3,6 milionů v České republice.

„Rosteme zejména díky vyšší kapacitě našich spojů na trase Praha – Ostravsko - Košice a díky novým trasám na Zlínsko, do Zvolena a nočním spojům Praha – Košice. Cestující u nás oceňují jednak dlouhodobě stabilní cenovou politiku a také stabilní jízdní řád. Ten na trase Praha – Ostravsko a zpět nabízí nejuniverzálnější spojení – využitelné pro všechny skupiny cestujících: studenty, business cestující i ty, co jedou například za přáteli nebo na výlet. Jako skládačku ho postupně doplňujeme o další spoje a trasy a postupně tak stavíme funkční síť železničního spojení pro všechny typy cestujících,“ říká Radim Jančura majitel Holdingu STUDENT AGENCY, kam vlakový dopravce RegioJet patří.

Spolu s růstem cestujících vytváří RegioJet také nová pracovní místa – zejména pro profesi palubního personálu. Aktuállně plánuje co nejdříve přijmout až 50 stevardů, kteří budou obsluhovat cestující ve žlutých vlacích, a to z Uherskohradišťska a Zlínska. Jde přitom o palubní personál obsluhující na vnitrostátních vlakových spojích na trase Staré Město – Otrokovice – Olomouc - Praha a zpět, stejně jako na dalších vlakových spojích RegioJet jezdících v České republice a na Slovensko. RegioJet přitom nabízí pozice i absolventům, brigádní poziice pro studenty. Nástupní plat se přitom u těchto členů palubního personálu pohybuje ve výši přibližně 21 tisíc Kč.

Impuls pro další růst – změna značky autobusů na RegioJet
Další impuls v růstu počtu cestujících očekává RegioJet v průběhu letošního roku, kdy značku RegioJet začne používat také síť žlutých autobusů STUDENT AGENCY. RegioJet se tak stane nejsilnější středoevropskou vlakovou a autobusovou dopravní sítí spojující klíčová centra v České republice a ve Slovenské republice s domácími a evropskými metropolemi. Vznikne tak přepravní síť RegioJet, která bude mít potenciál v následujících letech ročně přepravovat 15 - 20 milionů cestujících.

Své hospodaření za rok 2015 zakončil RegioJet se ziskem, který podle předběžných odhadů dosáhla přibližně 40 milionů Kč před zdaněním. Přesný údaj bude zveřejněn poté, co budou výsledky auditovány. V posilování ziskového hospodaření plánuje RegioJet pokračovat i v roce 2016.