Plnicí stanice na CNG nově u D5 v Králově Dvoře v areálu čerpací stanice Lukoil
Foto VEMEX

Praha, Králův Dvůr - 2. 9. 2013 – VEMEX s.r.o., LUKOIL Czech Republic s.r.o. a GASCONTROL, společnost s r.o. pokračují ve výstavbě plnicích stanic CNG pro veřejnost v síti čerpacích stanic LUKOIL a rozšiřují tak távající nabídku klasických pohonných hmot tak rozšiřuje o tuto alternativu. 2. 9. 2013 bylo otevřeno plnící zařízení CNG na čerpací stanici LUKOIL v Králově Dvoře - Počaply, Pod Dálnicí 326.
Plnící zařízení CNG je vybaveno švýcarským bezmazným kompresorem GREENFIELD typu DM o výkonu 85 m3/hod, tlak 300 kPa/270 kPa s tlakovým zásobníkem 1680 litrů. Výdejní stojan od společnosti ADAST Adamov – jednohadicový s koncovkou NGV-1 pistolového typu. Při výstupním tlaku max. 300 bar stanice dokáže obsloužit až 10 vozů za hodinu. Platit lze hotově nebo platebními kartami, provoz je non stop.
Vybudování plnícího samoobslužného místa na čerpací stanici LUKOIL Czech Republic s.r.o. v Králově Dvoře - Počaply je již čtvrtým projektem v řadě, v rámci spolupráce společností VEMEX, GASCONTROL a LUKOIL. Spolupráce těchto společností vychází z Memoranda o spolupráci, uzavřeného dne 20. 5. 2011. První tři stanice byly postaveny v Ostravě, Opavě a Olomouci.

Z TZ VEMEX s.r.o.