Od 1. dubna zavedla Eurolines nabídku autobusových linek do Paříže.

Montmartre, Louvre, Eiffelova věž .... ale také města Angers, Lille, Metz, Nancy, Nantes, Perpignan, Remeš, Tours, Štrasburk.
Montmartre, Louvre, Eiffelova věž .... ale také města Angers, Lille, Metz, Nancy, Nantes, Perpignan, Remeš, Tours, Štrasburk.
Nejde pouze o linky do francouzské metropole. S Eurolines-Touring Bohemia nyní můžete vycestovat i do dalších atraktivních destinací této země.
· Angers – město na břehu řeky Maine na západě země, které se mj. pyšní starobylým hradem ze 13. století.
· Lille - město na severu země u hranic s Belgií se pyšní především zachovalými památkami i bohatým kulturním životem.
· Metz - ukrývá skutečný architektonický skvost - katedrálu Saint-Étienne s jednou z nejvyšších chrámových lodí.
· Nancy - kolébka secese a hlavní město Lotrinska je uznávaným městem vzdělanosti.
· Nantes- metropole historické Bretaně
· Perpignan - oblíbené letovisko poblíž hranice se Španělskem
· Remeš - historické město a středisko vinařství v kraji Champagne. Je proslulé mj. mohutnou katedrálou, která je větší než katedrála Notre Dame v Paříži. Až do roku 1830 v ní byli korunováni francouzští králové.
· Tours - živé kosmopolitní město nedaleko Paříže se nachází v údolí řeky Loiry.
· Štrasburk - hlavní město Alsaska, metropole francouzského východu, jedno z nejdůležitějších měst Francie i celé západní Evropy. V současné době sídlo Rady Evropy, kde zasedá i Evropský parlament.
„Zavedením nové linky jsme reagovali na rostoucí poptávku našich zákazníků. Přeci jen Paříž i další francouzské lokality jsou obrovským lákadlem v podstatě v jakékoliv roční době,“ říká Pavlína Talacko ze společnosti Touring Bohemia, která provozuje linky Eurolines.

Linka do Paříze jezdí přes Luxembourg 4x týdně (vždy v úterý, ve čtvrtek, v sobotu, v neděli), v průběhu léta, od 15.6.-14.9. dokonce 6 x týdně (navíc ve středu a v pátek). Přes město Štrasburk se lze do Paříže i do ostatních destinací dopravit 3x týdně (v pondělí, ve středu a v pátek).

Jednosměrná jízdenka stojí vždy od 1375 korun, obousměrná od 2 210 Kč. Jízdenky si lze objednat on-line včetně e-ticket, telefonu (+420 224 218 680, +420 731 222 111), anebo zakoupit v kancelářích Eurolines či v mnoha smluvních předprodejích po celé České republice.

Více informací o linkách Eurolines a jízdní řády naleznete na www.jizdenkydoevropy.cz.
Z TZ Touring Bohemia (BEI)

Od 1. dubna zavedla Eurolines nabídku autobusových linek do Paříže.