O kartu Opencard si lidé mohou požádat i ve speciálním autobusu
Letní kinobus.

Zájemci o kartu Opencard, která má v příštích letech nahradit průkazku na cestování pražskou hromadnou dopravou, si o ni mohou tento týden požádat také ve speciálně upravených autobusech.
Reklama
Zájemci o kartu Opencard, která má v příštích letech nahradit průkazku na cestování pražskou hromadnou dopravou, si o ni mohou tento týden požádat také ve speciálně upravených autobusech.
16.09.2008 - čtk - Karta Opencard, která se bude v budoucnu používat v pražské MHD, bude tento týden k sehnání ve speciálních autobesech. ČTK o tom informoval mluvčí projektu Martin Opatrný. V sobotu budou mimořádně až do půlnoci navíc otevřeny i přepážky ve Škodově paláci. Hlavní město totiž lidem slíbilo, že pokud si do soboty o kartu požádají, budou mít nárok na desetiprocentní slevu na roční kupon na MHD.

Slevu pak dostanou i tehdy, když jim bude karta doručena třeba až v říjnu nebo si kupon koupí až na konci roku. Zlevněnou roční jízdenku mohou získat také od 29. září do konce října v internetovém obchodě dopravního podniku.

Speciální autobus, který bude lidem v sobotu také promítat filmy, najdou zájemci do středy u stanice metra Anděl, ve čtvrtek a pátek pak u stanice Opatov. Otevřeno bude vždy od 8:00 do 20:00. V sobotu bude od 20:00 do 24:00 přistaven u metra Budějovická.

Karta Opencard držitelům v současné době slouží jako čtenářský průkaz do pražské městské knihovny, při placení parkovného v Praze 1 nebo při zjišťování dopravních přestupků, kterých se lidé na území hlavního města dopustili.

Projekt má řadu kritiků, podle některých z nich už metropoli stál několik set milionů korun. Spuštěn byl loni v dubnu, do letošního 1. srpna o kartu požádalo jen asi 6000 lidí. Zájem se zvýšil až poté, co pražský dopravní podnik oznámil, že si bez karty Opencard cestující nebudou moci koupit roční předplatný kupon pro městskou hromadnou dopravu na příští rok. Informace k Opencard najdete na www.dpp.cz