Nový úspěch v Portugalsku pro IVECO BUS
V IVECO BUS ve Vysokém Mýtě vyrobí 106 autobusů CROSSWAY a EWADYS pro krásný portugalský ostrov Madeira. Foto IVECO BUS

Ve Vysokém Mýtě vyrobí 106 autobusů CROSSWAY a EVADYS pro Madeiru. Jde o další velkou zakázku z Portugalska.

 

Ve Vysokém Mýtě vyrobí 106 autobusů CROSSWAY a EVADYS pro Madeiru. Jde o další velkou zakázku z Portugalska.

 

Po dodávce 236 autobusů Crossway pro nový systém veřejné dopravy Carris Metropolitana v oblasti Lisabonu uzavřela IVECO BUS nový kontrakt. Pro dopravce SIGA RODOESTE (RODOESTE) a Companhia de Autocarros da Madeira S.A (CAM) v rámci „Koncese na veřejnou službu silniční osobní dopravy v autonomní Oblasti Madeira“ vyrobí závod ve Vysokém Mýtě celkem 106 vozidel CROSSWAY a EVADYS, o délce 10 a 12 metrů. Vybaveny budou motorem Cursor 9 o výkonu 400 hp od FPT Industrial s patentovanou technologií HI-SCR. Zahrnují také nejnovější bezpečnostní vybavení.

Od července 2024 platí pro všechny nové autobusy povinnost výbavy asistenčními prvky ADAS. V této souvislosti budou autobusy IVECO v budoucnu vybaveny novou čelní maskou, kde budou zabudována čidla a senzory pro plnění ADAS a pro nový servisní přístup. Premiéry se dočkáme na bližícím se Busworld 2023, kde IVECO BUS avizoval zcela nový styl vozidel.
 
Vozidla řady CROSSWAY a EVADYS patří k modelům s nejlepšími provozními náklady. Jsou navržena pro provoz na regionálních trasách na střední vzdálenosti, pro kyvadlovou dopravu nebo výlety, kde uplatní svou všestrannost a nabízejí optimální ziskovost.

CROSSWAY a EVADYS těží z dlouholetého know-how ve výrobě v závodě ve Výsokém Mýtě v České republice.

Poprodejní podporu a rozsáhlou asistenci zajistí v autonomní oblasti Madeira prodejce IVECO společnost BREGS. Flotily dopravců obnoví nové vozy z České republiky příští rok.