Nový škodovácký trolejbus zahájil testy v ulicích Plzně
Trolejbus Škoda T'CITY se 2. června objevil poprvé v ulicích Plzně. Foto Škoda Electric

Nový typ dvanáctimetrového trolejbusu Škoda T´CITY je od čtvrtka 2. června  k vidění v ulicích Plzně. Absolvuje testování pro homologaci.
Nový typ dvanáctimetrového trolejbusu Škoda T´CITY je od čtvrtka 2. června  k vidění v ulicích Plzně. Absolvuje testování pro homologaci.
Novinka mezi produkty Škoda Group podstoupí během zkušebních jízd v západočeské metropoli řadu testů, aby mohla absolvovat typové a homologační zkoušky. Vozidlo je vybaveno bateriemi pro jízdu mimo trakční vedení a nabídne tak budoucím dopravcům větší flexibilitu v přepravě. V budoucnu bude k dispozici i bez baterie.

"Rodina vozidel Škoda se rozrůstá o nového člena. Jsem velmi ráda, že máme nové vlastní trolejbusy, které navazují na naši 86letou tradici. Za tu dobu jsme našim zákazníkům dodali již více než 14 500 trolejbusů a věřím, že nové trolejbusy Škoda T'CITY budou stejně oblíbené, jako byly naše předchozí produkty," komentuje Tanya Altmann, Prezidentka produktové řady Bus ve Škoda Group.

Nový produkt z portfolia Škoda byl vyvinut ve spolupráci se sesterskou společností Temsa, která pro trolejbusy vyrobila novou generaci karoserie. Škoda dodala trakční výzbroj, která je srdcem nového produktu. Mezi testované parametry patří ověření jízdních vlastností, ale například také testování softwaru. Během prázdnin by se novým trolejbusem v Plzni měli svézt první pasažéři v rámci zkušebních jízd s cestujícími. Nový typ trolejbusu je vybaven klimatizací pro zajištění vyššího komfortu pro cestující, disponuje také moderním informačním a odbavovacím systémem.

Nové trolejbusy od Škodovky bude mít začátkem roku 2023 Dopravní podnik Ostrava. Rámcovou smlouvu na 18 vozidel s bateriemi podepsal se Škoda Transportation těsně před vánočními svátky v roce 2021.