Nový NEOPLAN Starliner L pro 1. FC Norimberk se speciální  vnitřní výbavou

Dopravu pro klub zajišťuje Lemmi’s Busreisen Weissenburg.
Dopravu pro klub zajišťuje Lemmi’s Busreisen Weissenburg.
Nový prémiový zájezdový autobus převzal z rukou Reinharda Pöllmanna, předsedy představenstva MAN Truck & Bus Deutschland GmbH, Norbert Lehmeyer, majitel Lemmi's Busreisen GmbH a Ralf Woy, finanční a správní ředitel 1. FC Norimberk. Společnost Lemmi’s Busreisen se sídlem ve Weissenburgu, která klubový autobus vlastní, zajišťuje dopravu pro 1. FC Norimberk.
Starliner L je vlajkovou lodí mezi zájezdovými autobusy z produkce NEOPLAN. Byl oceněn titulem „Coach of the Year 2006“ a celosvětově je považován za designovou ikonu v segmentu dálkových autokarů. S délkou necelých 14 m poskytuje tento třínápravový autobus profesionálům z 1. FC Norimberk komfort. Silný pohon je zajišťován efektivním motorem MAN Common Rail o výkonu 505 HP. Díky technologii MAN PURE DIESEL® plní autokar emisní limity požadované předpisem EEV bez nutnosti aditiv. Výkon je na hnací nápravu přenášen prostřednictvím automatizované 12stupňové převodovky MAN TipMatic®.
Exkluzivní vnitřní vybavení, které bylo podle přání majitele autobusu a 1. FC Norimberk z velké části realizováno ve spolupráci s firmou Frenzel, jde daleko za bohatý rozsah sériové výbavy. Celkem 30 (30+1+1) vysoce kvalitních kožených sedadel je rozmístěno v exkluzivním 2 + 1 uspořádání s jednou skupinkou čelem k sobě. V obrovském zavazadlovém prostoru o objemu 13 m3 je dostatek místa pro všechny nezbytnosti od kufru s dresy až po masážní lehátka určená pro zápasy venku. Ve velké kuchyňce se dvěma horkovzdušnými troubami mohou být připravována hotová teplá jídla, podobně jako v letadlech v rámci Boardservice. Občerstvení pomáhá zajišťovat rovněž několik chladniček. Digitální televizní příjem DVB-T a multimediální zařízení se dvěma 19- a jedním 23-palcovým monitorem poskytují zábavu. Individuální přístup k internetu je zajištěn pomocí palubní W-LAN sítě.
Vedle bezpečnostních systémů, které jsou u značky NEOPLAN již léta samozřejmostí, jako je ABS (protiblokovací systém), ASR (regulace prokluzu) a EBS (elektronický brzdný systém), nabízí NEOPLAN Starliner také sériově ESP (elektronický stabilizační program) a dále jako volitelnou výbavu LGS (systém sledování jízdních pruhů) a radar pro dodržování odstupu vozidla AAC. Systém MAN CDS (ComfortDriveSuspension) pomocí elektronicky řízených tlumičů efektivně kompenzuje náklánění karoserie. Xenonové světlomety společně s přední a zadní kamerou ručí za optimální přehled. Obě přední skla jsou vyhřívaná.
Technické údaje NEOPLAN Starliner L pro 1. FC Norimberk
Délka/Šířka/Výška/Rozvor 13 990 mm/2 550 mm/6 550 mm
Motor MAN 6válcový Common-Rail vznětový motor D2676 LOH28 (EEV)/ zdvihový objem 12 419 cm³/ výkon 371kW/505HP při 1 900 ot./min/ maximální kroutící moment 2.300 Nm při 950 až 1 400 ot./min
Převodovka automatizovaná 12stupňová převodovka MAN TipMatic® s intardérem
Palivová nádrž 480 l

TZ MAN Truck & Bus

Nový NEOPLAN Starliner L pro 1. FC Norimberk se speciální  vnitřní výbavou
Nový NEOPLAN Starliner L pro 1. FC Norimberk se speciální  vnitřní výbavou
Nový NEOPLAN Starliner L pro 1. FC Norimberk se speciální  vnitřní výbavou