Nový koncept školení technických pracovníků ve Volvo Group
Volvo otevřelo v Klecanech v pátek 4.prosince školící centrum. Foto Volvo

Nová koncepce se týká i řidičů a mechaniků zákazníků. Motivovat by měla také studenty středních dopravních škol a učilišť. V Klecanech je připraveno moderní školící centrum.
Nová koncepce se týká i řidičů a mechaniků zákazníků. Motivovat by měla také studenty středních dopravních škol a učilišť. V Klecanech je připraveno moderní školící centrum.
Volvo Group chce obstát ve vysoké konkurenci a navyšujícím se požadavkům na technické znalosti svých zaměstnanců, připravilo proto zcela novou koncepci technických školení mechaniků a přijímacích techniků. Nové oddělení pod vedením Vladimíra Myslíka bude zodpovědné za průběh interních školení zaměstnanců, mechaniků, technických pracovníků i obchodních zástupců. Zároveň však bude zaštiťovat také školení řidičů. Vše bude pod jednou střechou a nebude docházet k informačním šumům napříč odděleními. ”Takto si budeme moci předávat informace a zkušenosti mnohem efektivněji a rychleji”, říká Vladimír Myslík, Competence Development Manager.

Nová koncepce školení bude zaručovat zákazníkům vysoký standard služeb a i pro zaměstnance by měl být celý systém mnohem více motivující." Stejně bychom chtěli motivovat i střední školy a učiliště a jejich studenty, ale jsme si vědomi, že toto bude běh na dlouhou trať," uvádí Vladimír Myslík.

K úspěchu by mělo dopomoci moderní školící centrum Volvo Group v Klecanech. ”Školící centrum funguje již pár měsíců, ale bohužel k okolnostem jsme jej nemohli dříve představit”, uvedl generální ředitel Volvo Group Gustav Mårgård.

Najdete zde tři učebny na teoretickou výuku a dvě pro praktický výcvik. Centrum je vybaveno všemi potřebnými technologiemi včetně tréninkových motorů a převodovek, vzhledem k neustálému vývoji alternativních pohonů také LNG a připravují se materiály pro elektrická vozidla. V klecanském školicím centru se ročně proškolí více než 300 interních zaměstnanců a zaměstnanců zákazníků, ať už z řad řidičů či mechaniků.



Nový koncept školení technických pracovníků ve Volvo Group
Ve školícím centru Volvo jsou tři učebny na teoretickou výuku a dvě pro praktický výcvik. Je vybaveno všemi potřebnými technologiemi včetně tréninkových motorů a převodovek, včetně technologie LNG a připravuje se i na pohon elektrický. Foto Volvo