Nový integrovaný dopravní systém IDOL byl spuštěn ve středu 1. července.
Martin Sepp – náměstek hejtmana Libereckého kraje, resort dopravy a Petr Prokeš – KORID.

Tisková zpráva Libereckého kraje.
Reklama
Tisková zpráva Libereckého kraje.
Cestující tak budou moci využívat všech výhod nového systému a cestovat tak pohodlněji a levněji pouze s jedním jízdním dokladem v MHD, ve vlacích i v příměstské dopravě.

Slavnostní tiskové konference, která se konala v tramvaji označené barvami IDOLu ve Fügnerově ulici v Liberci se zúčastnili Martin Sepp – náměstek hejtmana Libereckého kraje, resort dopravy, Petr Prokeš – KORID, spol.s.r.o. a zástupci všech zapojených dopravců - DPML, a.s., ČSAD Liberec, ČSAD Semily, ČSAD Česká Lípa a ČSAD Jablonec n/N a České dráhy.

„Celý projekt je nastaven tak aby přilákal cestující do hromadné dopravy a usnadnil její používaní,“ vysvětluje Martin Sepp. „Po uvedení do zkušebního provozu na Českodubsku evidujeme již dvacet tisíc používaných Opuscard,“ dodává Petr Prokeš.

Počet karet je uveden včetně Liberecké městské karty, která uvedením IDOLu do provozu přechází pod Opuscard. Více informací o pilotním projektu IDOL naleznete na www.iidol.cz nebo na telefonním čísle +420485110073. Více informací o Liberecké krajské kartě opuscard naleznete na www.opuscard.cz
TZ Liberecký kraj.