Novinky z  blížícího se veletrhu Busworld v Kortrijku v Belgii
Busworld 2009: Vchod "jih" s exponátem - autobusem Volvo Irizar "i4"

Největší evropská přehlídka autobusů, autokarů a související techniky začne už za necelé dva měsíce.
Největší evropská přehlídka autobusů, autokarů a související techniky začne už za necelé dva měsíce.
Ředitel veletrhu Mieke Glorieux shrnuje vylepšení, která se připravují pro návštěvníky: "Udělali jsme změny uspořádání vchodů. Zůstává předcházející umístění vchodu "jih" v dolní části administrativní části Kortrijk Xpo s přímým vstupem do hlavního bulváru (Rambla). Také bude nový vstup "sever" v hale 9 čelem k ulici do centra Kortrijku. Všechny shuttle busy budou mít zastávku u tohoto vchodu. Kortrijk Xpo poskytuje další parkování pro automobily v sousedství výstavních hal, případně budou k dispozici další parkoviště dostupná shuttle busem." Rada pro vystavovatele: "Mnozí chtějí pozvat zákazníky a přátele. Důrazně doporučujeme registraci předem pro omezení front u vchodů. Vyřízení registrace předem je v zájmu spokojenosti všech."
European Coach Week
Velice populární událostí bezprostředně předcházející Busworldu je European Coach Week (15-18/10). Všichni vystavovatelé se mohou zúčastnit série testů, praktických jízd, vše s vyhodnocením kvality z pohledu cestujících i řidičů zahrnující mnoho aspektů - bezpečnost, pohodlí ap. Vozidla jsou hodnocena týmy porotců, specialistů v konkrétním oboru. ECW dává příležitost výrobcům, dopravcům a odborným žurnalistům k setkání a diskusi o inovacích. Zájem o účast v ECW avizujte na sonja.vandewiele@busworld.org
7th European Bus and Coach Forum
Fórum organizované International Road Transport Union (IRU), belgickou federací autobusových dopravců (FBAA), asociací cestovbních kanceláří a touroperátorů (ETOA), se uskuteční 20. 10. v rámci Busworld Kortrijk. Okolo dvou set vedoucích reprezentantů dopravní politiky a obchodu EU bude diskutovat o nejlepší politice a dopravní praxi k propagaci "zeleného" cestování autobusy a autokary.
Coach and Bus, sustainable mobility
Růst populace, koncentrace obyvatel v městských aglomeracích, růst cen fosilních paliv. Požadavky rostoucí mobility jsou zvláště aktuální v Asii a východní Evropě. To je povzbuzující pro vývoj autobusového průmyslu. Větší mobilita znamená více emisí a více spotřeby pohonných hmot. Právě autobusy moho přepravit cestující rychle a hospodárně v porovnání s automobily a letadly.

Busworld Kortrijk přináší inovace v autobusovém segmentu. Nabízí výrobcům a subdodavatelům globální platformu pro prezentaci nejnovějších výrobků. Letos klade Busworld Kortrijk speciální důraz na výrobky a počiny, které přispívají k ambicím udržitelnosti a environmemtálnímu image autobusového průmyslu. Speciální důraz bude věnován tématu během tiskových konferencí, seminářů a skupinových návštěv. Speciální "zelená cesta" ve výstavních halách zavede návštěvníky k příslušným výrobkům a konceptům. Udržitelná mobilita není luxus, ale nutnost.

Kráceno. Více v angličtině: Coach and Bus, sustainable mobility "pdf"
Součástí veletrhu Busworld je vždy i vyhlášení prestižního titulu pro nejlepší autokar pro následující období:
Nová VDL Futura: Mezinárodní titul 'Coach of the Year 2012'

Novinky z  blížícího se veletrhu Busworld v Kortrijku v Belgii