Praha, 10. prosince 2013 – Představenstvo NGVA Europe jmenovalo nový výkonný tým pro řízení Evropské asociace vozidel na zemní plyn a bioplyn. Rada zvolila Lennarta Pilskoga, který je v současnosti ve správní radě reprezentantem společnosti Volvo AB, za svého generálního managera, a Matthiase Maedgeho, který má v současnosti na starost jednání a záležitosti s EU, a který je vedoucím bruselského zastoupení na pozici zástupce generálního managera NGVA Europe. Pilskog funkci oficiálně převezme v lednu 2014. Kontakt s Evropskou asociací pro pohon vozidel na zemní plyn (NGVA Europe) zajišťuje v ČR Český plynárenský svaz (ČPS).

„Palivo CNG je využíváno v ČR již více než 12 let, podporováno plynárenskými firmami, ale teprve v posledních letech se konečně setkáváme s podporou i ze strany Evropy. A to nejen v podobě finančních dotací na hromadnou dopravu, ale například Evropský Parlament v současné době připravuje návrh směrnice o zavedení infrastruktury pro alternativní paliva, která by po členských zemích požadovala vybudování určitého minimálního počtu plnicích stanic do roku 2020,“ řekl Jiří Šimek, místopředseda Českého plynárenského svazu.

Jak Lennart Pilskog, tak také Matthias Maedge jsou přesvědčeni o zásadních přednostech zemního plynu v dopravě i perspektivních možnostech navazujících průmyslových odvětví, která mají také své členské zastoupení v NGVA Europe.

V současné době jezdí v Evropě 1,85 milionů CNG vozidel a mají k dispozici 4200 plnicích stanic.

Z TZ ČPS podle NGVA Europe

Nové vedení NGVA Europe - Evropské asociace vozidel na zemní plyn a bioplyn
Zdro: NGVA EUROPE