Nové autobusy Solaris pro Gdaňsk.

V Gdaňsku jezdí už 77 autobusů Solaris Urbino. Pro dopravce ZKM je od roku 1997 standardem v městských autobusech klimatizace.
V Gdaňsku jezdí už 77 autobusů Solaris Urbino. Pro dopravce ZKM je od roku 1997 standardem v městských autobusech klimatizace.
Bolechowo, 06.08.2006 - v neděli 6.8.2008 byly v prostorách dopravce Zakłady Komunikacji Miejskiej v Gdaňsku slavnostně předány klíče od 33 autobusů Solaris Urbino v rámci plnění smlouvy na dodávku 25 autobusů Solaris Urbino 12 m a osmi kloubových Solaris Urbino 18 m. Všechna vozidla byla dodána před požadovaným termínem.

Společnost při slavnostním předání prezentovala nejnovější autobusy značky Solaris Urbino. Na pozadí přehlídky autobusů se uskutečnilo i demonstrační uhašení hořícího autobusu. Zájemci se mohli "svézt" i na simulátoru. Předání se účastnilo i mnoho budoucích gdaňských cestujících. Symbolické jezevčíky spolu s klíči předala viceprezidentka Solaris Bus & Coach S.A. Solange Olszewska zástupci města a společnosti ZKM.

Všechny předané autobusy jsou samozřejmě nízkopodlažní s možností kneelingu o 70 mm. Autobus je vhodný pro starší cestující i invalidy na vozících. Zároveň jako jediný na polském trhu umožňuje průjezd vozíku mezi nadkolím zadní osy (625 mm). V Solarisu Urbino 12 m je 33, v 18 m 46 míst k sezení. Autobusy jsou vybaveny klimatizací. ZKM Gdaňsk jako jeden z prvních dopravců v Polsku (1997) zařadilo klimatizaci v autobusech jako standard svých vozidel. V autobusech Solaris Urbino 12 je motor DAF PE 183, Euro 3, v Solaris Urbino 18 DAF PE 228, Euro 3.

"Velice nás těší, že počet autobusů v ulicích Gdaňsku z Bolechova, vzroste na dvojnásobek - z 44 na 77. Věříme, že nové Solarisy v Gdaňsku získají sympatie cestujících i řidičů, " říká Solange Olszewska.
TZ Solaris Bus & Coach S.A., překlad BUSportál. Kráceno.

Nové autobusy Solaris pro Gdaňsk.