Nová linka AUTO-BEY spojí Prahu a Třebíč
Na novou linku z Prahy přes Humpolec a Jihlavu do Třebíče nasadí dopravce autobusy VOLVO 9700 a MAN. Foto AUTO-BEY

Dopravce AUTO-BEY vyjede od 6. dubna na novou denní vnitrostátní linku z Prahy přes Humpolec a Jihlavu do Třebíče. Spoje zajistí autobusy VOLVO a MAN.

Dopravce AUTO-BEY vyjede od 6. dubna na novou denní vnitrostátní linku z Prahy přes Humpolec a Jihlavu do Třebíče. Spoje zajistí autobusy VOLVO a MAN.

Pražský dopravce dosud provozuje víkendové rekreační linky z Prahy do Krkonoš a víkendovou mezinárodní linku z Prahy na Slovensko. Na trase Praha - Jihlava - Třebíč nabídne prozatím 1 až 2 páry spojů v pracovních dnech, v sobotu a v neděli. Z Prahy, Roztyl budou autobusy odjíždět v pondělí v 7:00 a 9:15, opačným směrem v 10:15 a 14:15, od úterý do čtvrtka v 9:15 a opačně ve 14:15, v pátek v 9:15 a 16:30, opačně ve 13:15, v sobotu v 9:30, opačně v 6:15 a 15:00, v neděli v 7:00 a 14:15, opačně v 10:20 a 17:20. Po trase spoje zastavují v Jihlavě a Humpolci, vybrané spoje pak navíc v Okříškách, Brtnici a Lokti u Čechtic. Z Prahy do Třebíče k autobusovému nádraží spoje dojedou průměrně za 2 hodiny a 15 minut.

Novou autobusovou linkou reagujeme na nespokojenost cestujících s aktuální nabídkou kvality dopravy na této trase. Cestujícím nabídneme nejvyšší možnou kvalitu. Moderní, pohodlný autobus s toaletou, komfortní sedadla vybavená bezpečnostními pásy, wifi i profesionální a ochotné řidiče”, přibližuje nabídku na nové lince majitelka AUTO-BEY, Zuzana Nebřenská.

Z Prahy budou autobusy odjíždět z autobusového nádraží Praha, Roztyly kde budou také končit. Výhodou je dobré spojení metrem do centra i do okolních sídlišť. V Humpolci budou spoje odjíždět ze zastávky Poliklinika, v Jihlavě z autobusového nádraží a v Třebíči ze zastávky u autobusového nádraží na ulici Suchéniova a ze stanoviště č. 2 na terminálu před vlakovým nádražím v Třebíči.

Přímé spojení mezi Prahou, Jihlavou a Třebíčí nyní zajišťují dopravci H.F.TOUR, kmko logis, TRADO-BUS a Autoexpress CZ, všechny autobusy odjíždějí z ÚAN Florenc.

Na linku nasadí AUTO-BEY standardně autobusy s kapacitou 49 sedících cestujících typu VOLVO 9700, které zejména ve špičkách a dnech s vyšší poptávkou po přepravě doplní velkokapacitní autobusy MAN s kapacitou až 60 sedících cestujících. Autobusy jsou vybaveny toaletou, pohodlnými sklopnými sedadly s bezpečnostními pásy, čtecími lampičkami, toaletou a wifi připojením. Cena jízdenky v předprodeji z Prahy do Třebíče bude začínat na 199 korunách, do Jihlavy na 179 a do Humpolce na 139 korunách. “Na lince se cena jízdenky v předprodeji bude měnit v závislosti na obsazenosti daného spoje a poptávce. S předstihem bude možné zakoupit jízdenku výrazně levněji, než těsně před odjezdem plného spoje, nebo u řidiče, kde je cena pevná“ doplnila Zuzana Nebřenská.

Cestující, kteří dojíždí pravidelně mohou k nákupu jízdenek využít přímo eshopu dopravce nebo IDOS, případně je koupit u řidiče.

AUTO-BEY je česká dopravní společnost, která pod vlastním jménem od roku 2020 provozuje víkendové vnitrostátní linky z Prahy přes Poděbrady, Jičín. Vrchlabí do Špindlerova Mlýna, Pece pod Sněžkou, Černého Dolu, Liberce a Bedřichova. Vedle linkové dopravy se dopravce od roku 1994 úspěšně věnuje vnitrostátní a mezinárodní autokarové přepravě osob. Disponuje autobusy s kapacitou od 28 do 83 osob.

 


Nová linka AUTO-BEY spojí Prahu a Třebíč
Na novou linku z Prahy přes Humpolec a Jihlavu do Třebíče nasadí dopravce autobusy VOLVO 9700 a MAN. Foto AUTO-BEY