Nová autobusová linka spojí Pardubice a Lipno nad Vltavou
V pátek a o víkendu z Pardubic a Hradce do Jižních Čech. Nová autobusová linka Enjoy Europe vyjíždí 1. srpna, pojede se zájezdovým Mercedesem-Benz Tourismo. Foto: Enjoy Europe – travel with love

Enjoy Europe ve spolupráci s dopravcem SKRIPT zahajuje k 1. srpnu provoz na své první vnitrostátní autobusové lince 650200 Pardubice – Hradec Králové – Praha – Český Krumlov – Lipno nad Vltavou.
Enjoy Europe ve spolupráci s dopravcem SKRIPT zahajuje k 1. srpnu provoz na své první vnitrostátní autobusové lince 650200 Pardubice – Hradec Králové – Praha – Český Krumlov – Lipno nad Vltavou.
Dopravní společnost Enjoy Europe – travel with love (Enjoy Europe, s. r. o.) ve spolupráci s partnerským dopravcem SKRIPT s. r. o. budou od 1. srpna provozovat jeden pár spojů mezi Pardubicemi-autobusovým nádražím a Lipnem nad Vltavou-lanovkou v pátek, sobotu, neděli a o státních svátcích. V plánu je celoroční provoz.

Provoz na lince bude zajištěn zájezdovými autobusy Mercedes-Benz Tourismo popř. Tourismo L dle potřebné kapacity (od 48 do 61 míst). Každý den vyrazí na cestu osádka dvou řidičů. Samozřejmostí je bezplatné Wi-Fi připojení.

Jízdenku si můžete zakoupit on-line na eshopu dopravce, v IDOS a ve všech předprodejních pokladnách AMSBus. Samozřejmostí je možnost nákupu jízdenky přímo u řidiče. Pro pravidelné cestující (a nejen pro ně) ve věku 26-65 let, popř. ve věku 18-26 let (bez nároku na slevu „Studentské jízdné“) je připravena  věrnostní karta ENJOY EUROPE-TRAVEL WITH LOVE club, díky které mohou využívat cenově zvýhodněné jízdné - např. na trase Hradec Králové,,Terminál HD - Praha,,Černý most za 115 Kč (o 10 Kč méně oproti základnímu jízdnému). Věrnostní kartu lze získat zdarma u řidiče autobusu na lince. Následně je nutné ji registrovat na webu www.enjoyeurope.cz.

K 1. září  spustí Enjoy Europe druhou vnitrostátní autobusovou linku 610003 Hradec Králové – Humpolec – Tábor – České Budějovice. Ke stejnému datu dojde i k rozšíření provozu na lince 650200.

„Tvorba jízdních řádů obou linek byla složitá. Jedná se o linky čistě na komerční bázi. Z tohoto důvodu jsme museli do jízdních řádů promítnout podmínky jednotlivých licencí, tj. omezení možnosti přepravy v úsecích a časech daných jednotlivými krajskými úřady. Proto je např. u linky 650200 zakázána přeprava na spoji 12 mezi Černou v Pošumaví a Českým Krumlovem. Finální verze jízdních řádů se z tohoto důvodu oproti původním plánům liší. Snažili jsme se jízdní řády sestavit s co nejmenším počtem omezení. Ve výsledku si myslíme, že námi vytvořené spoje by mohli cestující veřejnost zaujmout. To vše ukáže čas. Mohu vám slíbit pohodlné a udržované autobusy, přátelské a profesionální řidiče. Těšíme se na vás na palubě našich autobusů,“ říká Jan Veselý, jednatel Enjoy Europe.