se dotkne termín změn jízdních řádů, vyhlášený celostátně k 12.prosinci 2005. (Ludomír Landa pro BUSportál)
se dotkne termín změn jízdních řádů, vyhlášený celostátně k 12.prosinci 2005. (Ludomír Landa pro BUSportál)
Novou zastávku pojmenovanou Velvarská v Hnidousích u hřbitova obslouží linky číslo 2 do Cvrčovic, číslo A48 do Velvar a číslo A50 do Kralup. Další nová zastávka s názvem Lidická vznikne v průmyslové zóně v Unhošti pro linky A27 a A31.

V MHD dojde k prodloužení trasy linky číslo 3 a část spojů místo konečné u Hřbitovů bude pokračovat až na Autobusové nádraží. Ostatní spoje linky číslo 3 a celá linka číslo 15 bude ukončena v nové otočce V.Lanny. Na obou linkách dojde k časové úpravě většiny spojů.

Na linkách číslo 3 a 6 dojde ke změně spojů zajišťovaných nízkopodlažními autobusy.

Opožděny budou poslední večerní spoje při odjezdu z centra na linkách 9, 12 a A46.

Na noční lince číslo 19 dojde k posunu odjezdů v návaznosti na přestup z nočních spojů od Prahy linky číslo A22.

Na příměstské lince číslo A33 přes Horní Bezděkov do Unhoště je nově zaveden provoz v sobotu a v neděli třemi spoji v každém směru a nově je veden pár školních spojů.

K úpravě dojde v sobotu a v neděli po 16 hodině u linek A40 a A42 mezi Kladnem a Stochovem.

Na lince A50 jsou vedeny nové školní spoje s odjezdy vždy v 15,35 z Kladna i Kralup.

Co znamená písmeno před číslem linky? Příměstské linky jsou zařazeny do systému Středočeské integrované dopravy SID. Vzhledem k množství autobusových linek v celém kraji nestačí řada dvojmístných čísel. Proto jsou linky označeny písmenem podle pověřeného města, v jehož obvodu je výchozí zastávka linky. Linky vydané na kladensku a slánsku jsou označeny písmenem A, linky rakovnické písmenem B a linky berounské písmenem C.
Ludomír Landa ČSAD MHD Kladno a.s.