Největší zakázka na trucky pro Volvo

Lannutti Group, italská přepravní a logistická společnost, objednala 1 000 nových nákladních vozidel Volvo FH s nejnovější technologií úspory paliva I-Save.
Lannutti Group, italská přepravní a logistická společnost, objednala 1 000 nových nákladních vozidel Volvo FH s nejnovější technologií úspory paliva I-Save.
Skupina Lannutti působí  s flotilou 1 800 nákladních vozidel v osmi evropských zemích. Rozhodnutí investovat do 1 000 nových nákladních vozidel Volvo FH padlo po komplexním celoročním testu paliva, kde bylo nové Volvo FH vybavené systémem I-Save porovnáno s ostatními nákladními vozidly. Ve srovnání se standardním Volvo FH s motorem Euro 6 step C bylo snížení paliva o 10 procent .

Zásadou obnovy vozového parku ve společnosti Lannutti Group je upřednostňovat vozidla s nízkými emisemi. Kromě spolehlivosti je pro nás nejdůležitější faktorem udržení co nejnižší hmotnosti nákladního vozidla, vysokého užitečného zatížení a minimální spotřeby paliva. Po úspěšném testovacím období jsme se rozhodli, že všechna nová nákladní vozidla Volvo by měla být s technologií,“ říká Valter Lannutti, generální ředitel Lannutti Group.

Verze Volvo FH s I-Save s mimořádně úsporným motorem je vybavena bezpečnostními prvky, jako je podpora při změně jízdního pruhu a podpora bdělosti řidiče, které pomáhají předcházet nehodám. 1 000 vozidel Volvo FH se systémem I-Save bude společnosti Lannutti předáno v letech 2021 a 2022.

Modely Volvo FH s funkcí I-Save jsou vybaveny:

• Motorem D13TC (Turbo Compound) 460 k (2 600 Nm) nebo 500 k (2 800 Nm)
• Vysoce úspornou zadní nápravou
• Vypnutím volnoběhu motoru
• I-Roll, který upravuje rychlost tak, aby se snížila spotřeba paliva
• Čerpadlem posilovače řízení s proměnným zdvihovým objemem
• Aktualizováným prediktivním tempomatem I-See
• Aktualizovanou automatizovanou převodovkou I-Shift se softwarem optimalizovaným pro dálkovou přepravu