Scania také uvažuje rozšířit v Rusku své výrobní kapacity a postavit tu továrnu.
Scania také uvažuje rozšířit v Rusku své výrobní kapacity a postavit tu továrnu.
Nejrychleji rostoucím trhem vozidel Scania je Rusko. Prodej se tam v roce 2006 zdvojnásobil, prodáno bylo 2820 vozidel Scania, a Scania zvýšila svůj podíl na ruském trhu ze 28,9 na 31,1 %. Celkově bylo do Ruska loni dodáno 9000 trucků všech značek. Rusko se letos zřejmě vyhoupne z osmého na pátý největší trh Scania s tím, že do dvou letu bude trhem číslo jedna. V současnosti má Scania po celém Rusku 30 servisních center a ještě letos otevře 4 nová dealerství. Scania také uvažuje rozšířit v Rusku své výrobní kapacity a postavit tu továrnu, která ročně vyprodukuje 10 000 vozidel. Zatím se hledá vhodná poloha pro stavbu nového výrobního komplexu.

Významným ruským zákazníkem Scanie je maloobchodní řetězec supermarketů X5 Retail Group působící v moskevském regionu. Letos mu Scania dodá 144 dvounápravových rozvážkových vozidel s 9 litrovým motorem. V předchozím roce si X5 Retail Group přebrala 100 vozů Scania.

TZ Scania
BUSportál zajímalo, jaká vozidla buou v chystané továrně vyráběna. Podle informací ze Švédska není ještě definitivně rozhodnuto o tom, jestli se budou v továrně vyrábět trucky nebo autobusy a je dost pravděpodobné, ze se zde bude vyrábět obojí.

Nejrychleji rostoucím trhem vozidel Scania je Rusko.