Plzeňské městské dopravní podniky, a.s., (PMDP) zvítězily v soutěži Česká inovace 2014 v kategorii Inovace ve veřejné správě.
Plzeňské městské dopravní podniky, a.s., (PMDP) zvítězily v soutěži Česká inovace 2014 v kategorii Inovace ve veřejné správě.
Výsledky soutěže byly vyhlášeny na třetím ročníku festivalu Česká inovace, který se konal 14. března 2014 v prostorách Národní technické knihovny v Praze.

Celkem se do třetího ročníku soutěže, kterou organizuje společnost Česká inovace, o.p.s., přihlásilo rekordních 127 inovačních projektů z nejrůznějších sfér průmyslu, obchodu, vědy nebo státní správy. Finalisty v pěti kategoriích vybírala více než stočlenná porota složená z odborníků z firemní sféry, vládních institucí, aplikovaného výzkumu či akademických a vědeckých institucí.

Do soutěže šly PMDP s projektem Nabíjení Plzeňské karty prostřednictvím bankomatů. V oblasti obsluhy dopravních karet jde o unikátní řešení, které zcela inovativně vyřešilo problematiku samoobslužného dobíjení Plzeňských karet. (BUSportál: Tato syntéza umožnila utlumit náročný provoz samostatných samoobslužných kiosků a v šíroké síti bankomatů rozšířit nabídku lokalit pro dobíjení.)

V lednu uplynul rok od zahájení nabíjení Plzeňských karet na prvních bankomatech. K dnešku je pro zákazníky připraveno 87 bankomatů na území celého Plzeňského kraje. Martin Chval, ředitel Plzeňské karty, dodává: „Budování dobíjecích míst na území celého kraje podpořil záměr rozšiřování integrovaného dopravního systému.“

TZ PMDP

Nabíjení Plzeňské karty prostřednictvím bankomatů s cenou Česká inovace 2014
© BUSportál