Na palubu Dancer bus nastupuje Jean-Luc Deflandre
Jean-Luc M.J.L. Deflandre je zkušený profesionál v automobilovém průmyslu. Je generálním ředitelem ISCA Group, pracoval pro Ebusco nebo BYD. Nově byl jmenován obchodním ředitelem Vėjo projektai - sdružení několika společností vyvíjejících a vyrábějících elektrické autobusy Dancer. Foto Vėjo projektai

Úkolem nového obchodního ředitele Vėjo projektai je urychlit inovace pro zelená města a rozšířit litevské elektrické autobusy Dancer na mezinárodní trhy.
Úkolem nového obchodního ředitele Vėjo projektai je urychlit inovace pro zelená města a rozšířit litevské elektrické autobusy Dancer na mezinárodní trhy.
Jean-Luc M.J.L. Deflandre byl jmenován obchodním ředitelem (CCO) „Vėjo projektai“, společnosti vyrábějící elektrické autobusy Dancer. Jde o zkušeného profesionála v automobilovém průmyslu a generálního ředitele své vlastní společnosti ISCA Group. Do loňského roku byl členem start-up společnosti Ebusco jako CCO a od roku 2010 do roku 2014 poradcem představenstva BYD. Jako průkopník elektrických autobusů Jean-Luc M.J.L. Deflandre začal s dovozem prvního elektrického autobusu v roce 2008.

Jeho jmenováním představenstvo potvrzuje strategickou ambici zrychlit rozšiřování Dancer na mezinárodním trhu ekologické veřejné dopravy. Stratecký plán představí skupina na konci roku 2020.

Dancer zahrnuje e-busy, plný servis a vlastní nabíjecí systém. Značku vlastní a vyvíjí skupina společností „Vėjo projektai“. Litevský výrobce integruje vlastní výzkum a vývoj s osvědčenými technologiemi lídrů v automobilovém průmyslu, jako jsou ZF, WABCO, WÜRTH a další. „Vėjo Projektai“ vyvíjí řešení elektrických autobusů od roku 2012, do té doby působila v oblasti větrné energie.

Jedním z partnerů a akcionářů skupiny je Evropský fond pro energetickou účinnost (EEEF), který se zaměřuje na podporu udržitelného rozvoje a ochrany klimatu.

Dva elektrické autobusy Dancer od Velikonoc jezdí v přístavním litevském městě Klaipėda u Baltského moře.


Na palubu Dancer bus nastupuje Jean-Luc Deflandre
Dva elektrické autobusy Dancer od Velikonoc jezdí v přístavním litevském městě Klaipėda u Baltského moře. Foto Vėjo projektai