Členy expertní skupiny jsou zástupci MPO, výrobců vozidel, autodílů, Sdružení automobilového průmyslu a Sdružení dovozců automobilů.
Členy expertní skupiny jsou zástupci MPO, výrobců vozidel, autodílů, Sdružení automobilového průmyslu a Sdružení dovozců automobilů.
V posledních měsících přistoupily některé evropské státy k opatřením na podporu automobilového průmyslu. Jedná se o země, kde automobilový průmysl tvoří páteř domácího průmyslu a celé ekonomiky - např. Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Švédsko. Opatření na podporu automobilového průmyslu obsahuje rovněž Evropský plán hospodářské obnovy, který v listopadu loňského roku předložila Evropská komise.

V tomto kontextu se 3.2. poprvé sešla skupina expertů, kterou ustavil ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Skupina bude analyzovat protikrizová opatření přijímaná v ostatních evropských státech v sektoru výroby dopravních prostředků. Výstupem její činnosti budou konkrétní návrhy na oživení domácího automobilového průmyslu a navazujících odvětví. Jedním z aktuálních úkolů bude rovněž podpora českého předsednictví v Radě EU při zajišťování této agendy na úrovni EU.

Členy expertní skupiny jsou zástupci MPO, výrobců vozidel, autodílů, Sdružení automobilového průmyslu a Sdružení dovozců automobilů:
Erik GEUSS, náměstek ministra průmyslu a obchodu
Antonín ŠÍPEK, ředitel Sdružení automobilového průmyslu
Jiří ČERNÝ, viceprezident pro výrobu TPCA CZECH, s.r.o.
Radek ŠPICAR, ředitel vnějších vztahů společnosti Škoda Auto, a.s.
Petr VANĚK, generální ředitel PR a komunikace Hyundai
Pavel JUŘÍČEK, generální ředitel BRANO GROUP a.s.
Pavel TUNKL, tajemník Sdružení dovozců automobilů
Ivan Hodač, ACEA
TZ MPO