Modrobílá maketa trolejbusu pro Rigu má svoji fotografii od Herberta Slavíka
Část připravované fotografie - celou velikou si můžete prohlédnout v Plzni. Výřez z fotografie Herberta Slavíka. Děkuji za laskavé poskytnutí v předstihu.

v rámci plzeňských aktivit okolo kandidatury na "Hlavní město kultury 2015".
v rámci plzeňských aktivit okolo kandidatury na "Hlavní město kultury 2015".
S potěšením i trochou nervozity se redakce BUSportálu vyrovnává s nominací mezi 10 plzeňských žen, na které Plzeň zapůsobila a které měly tu příležitost, že je někdo navrhl do projektu www.plzenskeikony.eu a to štěstí, že je porota vybrala. Vzhledem k tomu, že s tím vším souviselo i fotografování s něčím, co má vztah k práci fotografovaných na velkoformátovou fotografii Herbertem Slavíkem, dostal se na fotografii jako bezkonkurenčně nejfotogeničtější model z těch, které byly k dispozici, reprezentační model Škoda 24 Tr Iribus pro Rigu. Vozový park BUSportálu obsahoval modely menší a ještě menší a zapůjčený kloubák pana Šimice z ČSAD autobusy Plzeň bohužel už měl po letech svého působení za předním sklem linkového autobusu svá nejlepší léta za sebou. Doba na získání nějakého busového atributu byla velmi krátká, a tak nezbývá než opravdu moc poděkovat Škodě Electric, že svůj mimochodem velmi drahý model svěřila na několik hodin pro tyto účely. Není snadné dělat PR sám sobě, ale opravdu mne potěší, pokud se někdo půjdete nově upravenými prostorami plzeňské Mlýnské strouhy na trolejbus (a jeho "držitelku") podívat. Veřejnost je zvána jak 25.8.2010 na vernisáž ve 14 hodin, tak i nějaký čas poté, kdy bude výstava fotografií k vidění.

I když je fotografie laděna "dopravně", chtěla bych svou přítomností v projektu zejména poděkovat a pomoci tam, odkud nominace vzešla. a kde mne zatím úspěšně udržují v dobré kondici, plicní onkologii plzeňské Fakultní nemocnice. Koneckonců možné je v životě dokázat lecos, ale bez zdraví se toho moc udělat nedá.

Jakkoli mne musí označení symbolem Plzně těšit, je to asi jen krátkodobá záležitost, která časem vyšumí. Co mám doufám už trvale a čeho si vážím v tom, co dělám, úplně nejvíc, je označení jako "autobusová guru" od čtenářů, zájem, vstřícnost a mnohdy i přátelství, která byla navázána za léta spolupráce.

Je to úspěch nás všech. Díky.
Dagmar Braunová