Modernizace odbavení cestujících v písecké  MHD - Písecká karta

ČSAD AUTOBUSY České Budějovice jako provozovatel MHD v Písku modernizuje odbavovací zařízení a zavádí Písecké karty
Reklama
ČSAD AUTOBUSY České Budějovice jako provozovatel MHD v Písku modernizuje odbavovací zařízení a zavádí Písecké karty
Od 1.1.2010 je v Písku spuštěn systém založený na bezkontaktních čipových kartách a umožňuje odbavování časovými kupony i jednorázovým jízdným. Odbavovací zařízení po přiložení karty automaticky rozpoznává platnost časového kuponu nebo provede odečtení částky za jednorázovou jízdenku dle příslušného tarifu. Cestující může přestupovat po dobu 45 minut na návazný spoj MHD za cenu jediné jízdenky. V případě ztráty nebo odcizení karty ji dopravce zablokuje a vydá cestujícímu kartu novou s nahranými zůstatky z původní karty. Dojde i k eliminaci černých pasažérů, kteří se snažili papírové jízdenky použít opakovaně nebo je kopírovali.

Do 30.6. 2010 je možné využívat stávající i nový odbavovací systém, po tomto datu bude stávající systém plně nahrazen Píseckou kartou.

Systém je kompatibilní i pro použití ve veřejné linkové dopravě jako elektronická peněženka. Město Písek plánuje rozšíření Písecké karty i pro další služby města jako je např. platba parkovného ve městě, vstupu na plavecký stadion, vstupenek do divadla a další.

TZ ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s.