MOBILBOARD: Nové homologace pro okenní folie.
Tým MOBILBOARD

Školení „Nová legislativa reklamy na dopravních prostředcích – polep oken určených pro nouzové východy“ pořádá MOBILBOARD 22.7.2013 v Praze.
Školení „Nová legislativa reklamy na dopravních prostředcích – polep oken určených pro nouzové východy“ pořádá MOBILBOARD 22.7.2013 v Praze.
"Jsem velmi ráda, že se podařilo dokončit více jak rok trvajícího procesu získání nové homologace pro okenní folie. Nyní je tedy možno již používat materiály 3M-Scotchcal i na okna označené jako nouzové východy. Od pátku minulého týdne máme tedy v ruce rozšířené Rozhodnutí k Atestu 8SD pro materiály 3M-Scotchcal, které umožňuje polep oken v souladu s platnou legislativou, " říká Radmila Pospíšilová ze společnosti MOBILBOARD.

V současnosti probíhají ze strany výrobce materiálu dolaďování posledních detailů, za jakých podmínek bude materiál puštěn do oběhu. Následně bude rozesílat DEKRA informaci na všechny STK, které má ve správě.

Jelikož celý proces vyřízení nové homologace byl poměrně složitý a MOBILBOARD jsme překonat několik výkladů, názorů a i rozporů – rozhodli se na toto téma uspořádat školení, kde bude vysvětlena správná aplikace této nové možnosti do praxe. Setkání je naplánováno na nejbližší možný termín, jelikož je toto téma palčivé a mnoho dopravců netrpělivě čeká na nové informace.
„Nová legislativa reklamy na dopravních prostředcích – polep oken určených pro nouzové východy“
22.7.2013, Inovační centrum 3M, Praha-Chodov
Obsah tohoto školení - odborné konference je koncipován tak, aby dokázal odpovědět na všechny otázky dopravců týkající se polepu nouzových východů na vozech hromadné dopravy reklamními foliemi a veškeré legislativy, která se tohoto dotýká:
  • Současná legislativa Atest 8SD dle EHK43 a nová legislativa - rozšířený Atest 8SD o homologaci pro nouzové východy dle EHK 107
  • Průběh homologace – záznam zkoušky tříštivosti, ukázky s výkladem
  • Která okna jsou vlastně nouzový východ a jaké jsou normy pro toto označení?
  • Legislativa v praxi – správný postup aplikace okenní grafiky, správná dokumentace k polepu = aplikace atestačního štítku, správný záznam o provedení úprav na voze
  • Aplikace Vyhlášky č. 341/2002 Sb., příloha č. 15 na drážní vozidla
  • Kontrolní úkony STK – znění závady kontrolního úkonu č. 9.1.2.4.2. Jak to bude nyní?
  • Jak může dopravce zabezpečit, aby měl reklamní polepy v souladu s legislativou? Jak pozná ty správné folie? Je potřeba laminace?
  • Polepy karoserie - co vlastně znamená pojem permanentní a NON PERM, REMOVABLE … ? Jak správně odstraňovat folie?

MOBILBOARD sjednává také účast odborných hostů z Ministerstva dopravy-Odboru provozu silničních vozidel, zkušebny TÜV SÜD, DEKRY-AUTOMOBIL (služby pro STK) a výrobce folií 3M Česko.
Konference je koncipována jako jednodenní s večerním společenským posezením. MOBILBOARD jsou pořádány každý rok jako setkání pracovníků reklamy. Nahrazují tedy svým způsobem odbornou skupinu reklama, která není vytvořena v rámci Sdružení dopravních podniků ČR.
V letošním roce byla také zahájena činnost obchodní sítě MOBILBOARD Transport Network – mediální zastoupení dopravců v reklamní činnosti.
Pro členy této obchodní sítě jsou připraveny veškeré výhody plynoucí z této rozšířené spolupráce, včetně účasti na tomto školení zdarma a poskytnutí veškerých materiálů zdarma.
Ostatní zájemci, kteří zatím nejsou začleněni do obchodní sítě MB Transport Network, si mohou nyní tuto možnost sjednat, nebo se dohodnout na účasti na školení za účastnický poplatek.
Vzhledem k omezené kapacitě prostorů v Inovačním centru 3M je třeba účast včas dohodnout, nejlépe do 10.7.2013 .
Kontakt: Soňa Bučková , sona@mobilboard.cz, tel: 577 101 031, nebo 733 534 179
TZ MOBILBOARD