Milion ujetých elektrických kilometrů ve Stadtwerke Osnabrück

Flotila 13 kloubových autobusů VDL Citea SLFA-181 v Německu za rok a půl překonala významný milník a zároveň ušetřila 1300 tun CO2 v ovzduší.
Flotila 13 kloubových autobusů VDL Citea SLFA-181 v Německu za rok a půl překonala významný milník a zároveň ušetřila 1300 tun CO2 v ovzduší.
Rok a půl jezdí na trase MetroBus M1 mezi okresy Haste a Duestrup v okrese Osnabück v Německu 13 kloubových elektrických autobusů. Nyní dosáhla hranici jednoho milionu ujetých elektrických kilometrů. Se svými 13 kilometry je to nejdelší trasa pro ebusy v Německu. Vozidla jsou nabíjena v debu Stadtwerke a na konečné linky. Nyní oslavily milník milion kilometrů. Podle provozovatele oproti dieselovým autobusům ušetřily 1 300 tun CO2 v ovzduší.

Kloubová flotila 13 elektrických autobusů VDL Citea SLFA-181 společnosti Stadtwerke Osnabrück AG v Německu, která téměř rok a půl jezdí na trase MetroBus M1 mezi okresy Haste a Duestrup dosáhla hranice jednoho milionu ujetých elektrických kilometrů. Se svými 13 kilometry je to nejdelší trasa pro ebusy v Německu. Vozidla jsou nabíjena v debu Stadtwerke a na konečné linky. Za první rok ujely téměř 730 000 km. Nyní oslavily milník milion kilometrů. Podle provozovatele oproti dieselovým autobusům ušetřily 1 300 tun CO2 v ovzduší.

Současně probíhá dodávka z druhého výběrového řízení, 22 VDL Citea SLFA-181 Electric bude použito na lince M2 (Landwehrviertel - Hauptbahnhof) a M3 (Sutthausen nebo Hagen a.T.W. - Schinkel-Ost), které budou kompletně elektrifikovány do konce roku.

VDL dodá i dalších 27 stejných vozidel, ta jsou určena pro trasy M4 (Belm - Hellern) a M5 (Dodesheide Waldfriedhof - Kreishaus) a budou nasazována od léta 2021. Od konce roku má všech pět linek MetroBus jezdit na elektřinu. S celkem 62 vozidly bude mít Stadtwerke jeden z největších kloubových elektrických autobusových parků v Německu. Základy byly položeny v roce 2013 testováním první prvního elektrobusu na lince 94.

"Toto výročí je pro nás nesmírně důležité," říká Dr. Stephan Rolfes, ředitel Stadtwerke Mobility. "Cifra ujetých kilometrů s elektrickým pohonem je přesvědčivým důkazem toho, že elektricky poháněná veřejná doprava funguje a že rozhodnutí posunout se a změnit systém z dieselových na bateriové elektrické autobusy bylo dobré a správné. Nejsme sami, kdo jsou nadšeni kvalitou a spolehlivostí elektrických autobusů, jsou to i naši cestující." Stadtwerke si také pochvaluje spolehlivé partnerství s nizozemským výrobcem VDL Bus & Coach bv a se společností SBRS, odpovědnou za výstavbu nabíjecí infrastruktury. "Autobusy jezdí téměř bez problémů, nabíjení na konečných zastávkách a v depu funguje bez problémů, těšíme se na budoucnost."


Milion ujetých elektrických kilometrů ve Stadtwerke Osnabrück