Mezinárodní konference BIOPLYN 2010  v Českých Budějovicích

13. - 14. dubna 2010 již po páté.
13. - 14. dubna 2010 již po páté.
Konference je pořádána ve spolupráci s Českou bioplynovou asociací a odborným garantem - Františkem Strakou z Ústavu pro výzkum a využití paliv.

Program konference BIOPLYN 2010 vychází z narůstající pozornosti věnované bioenergetice, v níž zaujímá bioplyn významné postavení mezi zdravými a konkurenceschopnými technologiemi. Přednášející, odborníci v oblasti legislativy, vědy a výzkumu, technologie i provozu bioplynových stanic nabízejí své znalosti a zkušenosti k otevřené diskusi. Cílem letošní, již páté konference BIOPLYN je přispět k tomu, aby obnovitelné zdroje energie postupně zaujímaly vyšší než dosavadní 4% podíl mezi energetickými zdroji. Nicméně přes početné možnosti a potenciál těchto zdrojů zvažují investoři vliv rizik, která také nebudou v programu konference opominuta. Část programu je věnována i stále více aktuální otázce biomethanu.

Konference bude tradičním setkáním odborníků v oblasti teorie, výroby, technologií, platných předpisů, projektování, výstavby a provozu zařízení na výrobu a použití bioplynu. Část programu je věnována aktuální otázce čištění bioplynu a jeho vtláčení do sítě zemního plynu.
Pozvánka a program
Přihláška