Mexiko:  Trolejbusy s elektrovýzbrojí Škoda Electric.
Foto Škoda

prošly jízdními testy v mexickém městě Guadalajara.
prošly jízdními testy v mexickém městě Guadalajara.
Plzeň/Guadalajara, 14. 9. 2015 – V mexickém městě Guadalajara prošly úspěšně jízdními testy trolejbusy, na jejichž výrobě se významně podílí společnost Škoda Electric. Plzeňská společnost vyrobí v rámci kontraktu celkem 26 sad trakčních výzbrojí pro trolejbusy za zhruba sto milionů korun. Finálním dodavatelem trolejbusů je mexická společnost DINA.

Specialisté ze Škodovky asistovali v průběhu léta při montáži prvního prototypu trolejbusu a také při školení pracovníků a typových zkouškách vozidla. „První vozidlo bylo sestaveno a úspěšně splnilo jízdní zkoušky ve zkušebním provozu bez cestujících. Zbývající výzbroje nainstalují již proškolení pracovníci společnosti DINA a celá flotila bude v ulicích města Guadalajara do konce roku 2015,“ informuje ředitel obchodu Škoda Electric Karel Majer.

Guadalajara je druhé největší město Mexika ve státě Jalisco s více než 1,6 milionem obyvatel a celkovou aglomerací přes pět miliónů obyvatel. V současné době zde probíhá modernizace stávajících trolejbusových linek a místní dopravní podnik Sistecozome investuje do nových vozidel. Trolejbusy s elektrovýzbrojí Škoda jsou vybaveny dieselovým generátorem a mohou tak být v případě potřeby nasazeny i mimo dosah trolejového vedení.

Kontrakt na dodávku byl podepsán na začátku února 2015 a celková hodnota zakázky se pro Škodu Electric pohybuje na úrovni 100 milionů korun.

Z TZ Škoda

Mexiko:  Trolejbusy s elektrovýzbrojí Škoda Electric.
Foto Škoda