Město Koblenz uvedlo do provozu 29 městských autobusů na bioplyn

Koblenzer Verkehrsbetriebe přidal do svého vozového parku 29 městských autobusů MAN Lion 's City G, které splňují současné požadavky na nízkoemisnost.

Koblenzer Verkehrsbetriebe přidal do svého vozového parku 29 městských autobusů MAN Lion 's City G, které splňují současné požadavky na nízkoemisnost.

Německé město Koblenz v Porýní-Falci s novým dopravním plánem od 13. prosince a v souvislosti s předpokládaným zadáním zakázky na dopravní obslužnost dopravní společnosti Koblenzer Verkehrsbetriebe (KOVEB) získalo nových 29 plynových autobusů MAN, dva sólo a 27 kloubových.

"S novou flotilou KOVEB významně přispíváme k ochraně klimatu a restrukturalizaci dopravy v Koblenzi. Nová pohonná technologie umožňuje téměř klimaticky neutrální provoz," řekl starosta města David Langner.

Vozy jsou vybaveny plynovým motorem s výkonem 235 kw a hybridním komponentem s funkcí start-stop a podporou motoru při rozjezdu. Zásobníky elektrické energie jsou umístěny na střeše.

MAN dodal autobusy v dílčích dodávkách a po technickém dovybavení a školení řidičů a techniků vyjely 13. prosince.

Autobusy jezdí na certifikovaný biometan, aby bylo dosaženo nejvyšší možné úrovně neutrality CO2. Na pozadí neustále se měnících rámcových podmínek a požadavků je tato technologie pro autobusy s plynovým pohonem považována za vyspělou a pro společnost KOVEB je v současné době přechodovou technologií. Podle situace (životní prostředí / technologie / finance atd.) může být v případě potřeby přehodnocena, a v letech 2024/2025 změněna, uvedl dopravce. KOVEB také zavedl nový systém pro tankování, který vychází z předchozího testovacího provozu.

KOVEB