Mercedes-Benz Travego pro německý národní tým. (CZ+EN)

Generální sponzor poskytl autobus Travego M pro Německý fotbalový svaz. (German Football Association (DFB) receives new Mercedes-Benz Travego M touring coach.)
Generální sponzor poskytl autobus Travego M pro Německý fotbalový svaz. (German Football Association (DFB) receives new Mercedes-Benz Travego M touring coach.)
Stuttgart/Frankfurt – Ještě před začátkem mistrovství světa ve fotbale získal Německý fotbalový svaz (DFB) nový autobus pro svůj tým: Generální sponzor Mercedes-Benz předal luxusní vyhlídkový autobus typu Travego M při příležitosti přípravného zápasu německého národního fotbalového týmu proti FSV 63 Luckenwalde 16. května 2006 ve Frankfurtu nad Mohanem. Německý fotbalový svaz má poprvé k dispozici vozidlo se třemi nápravami, o výkonu 315 kW (428 PS) a s délkou 12,6 m.

Autobus disponuje nejnovější bezpečnostní technologií a je vybaven elektronickým stabilizačním programem (ESP), antiblokovacím systémem (ABS), protiskluzovou regulací (ASR), brzdovým asistentem (BA), omezovačem odlehčovací brzdy (DBL), tempomatem s regulací odstupu (ART), retardérem Voith a pomocníkem při couvání s optickým ukazatelem ve venkovním zrcátku jakož i kamerou v zadní části. „Vedle maximální bezpečnosti týmu německého fotbalového svazu prostřednictvím tohoto autobusu garantujeme také optimální komfort – interiér byl speciálně přizpůsoben požadavkům národního mužstva,“ říká Wolfgang Diez.

Zdokonalený design umožňuje Travegu elegantní a zároveň nápadný vzhled. Zvláštní dynamiku získal nový autobus týmu s obsidiánově černým lakem díky svému nápadnému designu DFB se zakomponovanými státními barvami, které dominují také ve vnitřním prostoru. Vnitřní vybavení v černo-červeno-žlutých barevných tónech bylo nakonfigurováno v sérii výbavy „Fashion“. Všechna sedadla jsou vybavena luxusním černým koženým polstrováním s Martově červenými bočními částmi a krokusově žlutými zesílenými okraji sedaček a disponují opěrkami na nohy. Redukce počtu sedadel na 36 míst k sezení pro cestující přitom znamená velkou volnost pro nohy jak pro hráče, tak i pro trenéra a doprovod. Žluté záclonky na bočních sklech tvoří harmonický kontrast. Čtyři konferenční stolky umožňují komunikaci, kromě toho jsou cestující rozmazlováni prvotřídní prezentační informační technologií: DVD přehrávač (s výměnným zařízením na 6 DVD), TV tuner a tři elektronické vyklápěcí 15 palcové ploché obrazovky vpředu, v prostřední uličce a vzadu, to je jen několik příkladů.

Navíc autobus disponuje celou řadou dalších charakteristických rysů, ke kterým patří střešní klimatizace s výkonem 32 kW s automatickou klimatizací a odděleně ovladatelnou klimatizací místa řidiče, dále také axiální ventilace a vytápění na bočních stranách s podokenní temperací jakož i elektronicky nastavitelná střešní okna vybavená čidlem deště, která se při dosažení určitého stupně vlhkosti automaticky zavřou. Na palubě je kromě toho k dispozici vytápěná toaleta, plně vybavená kuchyňka, zásobník na nápoje s možností odkládání kelímků, oddělená doplňková lednice, šatna a satelitní navigační systém. Komfortní centrální zamykání je u nového Travega DFB samozřejmostí stejně jako kontrolní zařízení pro nastupování uprostřed a varovným systémem pro případ vloupání.

Výkonný 6-válcový sériový motor OM 457 LA se zdvihovým objemem 12 litrů v provedení Euro 4 má výkon 315 kW (428 PS) a maximální točivý moment 2 100 Nm. Motor disponuje novou dieselovou technologií BlueTec a splňuje tak již nyní směrnici o výfukových plynech Euro 4, která začne platit na podzim roku 2006. Je kombinovaný s šestistupňovou převodovkou GO 210. Luxusní dálkový autobus je 2,55 m široký a 3,71 m vysoký (včetně střešní klimatizace), má přípustnou celkovou hmotnost 24 t a omezení rychlosti na 100 km/h.
TZ DaimlerChrysler. Kráceno.

German Football Association (DFB) receives new Mercedes-Benz Travego M touring coach for the German national team

With the 2006 World Cup fast approaching, the German Football Association (DFB) has received a new team bus. General sponsor Mercedes-Benz handed over the Travego M high-decker luxury touring coach in the run-up to the friendly between the German national team and FSV 63 Luckenwalde, which was played in Frankfurt/Main on May 16, 2006. With an output of 315 kW (428 hp), the 12.96-metre long vehicle is the DFB’s first ever three-axle touring coach. The coach disposes of an environmentally-friendly Euro 4 diesel engine featuring BlueTec diesel technology. Sporting a metallic obsidian black paint finish, the new team bus is given extra dynamism courtesy of an eye-catching DFB design incorporating the national colours. These same colours also dominate the interior. The black, red and yellow interior appointments are based on the „Fashion“ appointments line.

Mercedes-Benz Travego pro německý národní tým. (CZ+EN)