Mellor získal objednávku na elektrické autobusy ve Švédsku
Mellor Sigma 7. Foto Mellor

Skandidávský dopravce Connect Bus objednal 42 plně elektrických autobusů Sigma 7, které mají být používány pro dopravu na zavolání na lince Flex, která má být plně elektrifikována.

Skandidávský dopravce Connect Bus objednal 42 plně elektrických autobusů Sigma 7, které mají být používány pro dopravu na zavolání na lince Flex, která má být plně elektrifikována.

Nové autobusy Mellor bude provozovat Connect Bus na základě smlouvy s Vastraffik, institucí odpovědnou za veřejnou dopravu ve švédském regionu Vastra Gotaland.

Cestující na lince Flex (demand responsive transport - DRT) si mohou objednávat jízdu telefonicky, přičemž každé cestě jsou přiřazeny flexibilní trasy a virtuální autobusové zastávky známé jako „místa setkání“. Nové autobusy rozšíří stávající flotilu minibusů Mellor Orion E představenýchConnect Bus v březnu 2020. Dodávky nových autobusů začnou ve 2. čtvrtletí roku 2023 a bude je zajišťovat BK invest, skandinávský partner Mellor. Poznatky z provozování Orion E implementoval Mellor při konfiguraci nových autobusů Sigma 7s. Vozidla budou podle výrobce vybavena nejnovějšími nízkoenergetickými systémy klimatizace, bezpečnostními prvky a flexibilními systémy dobíjení, které bude probíhat v depu tak na veřejně dostupných stanicích.

Touto nejnovější objednávkou Mellor posiluje svou pozici na severském trhu. Značka nedávno dodala první ze čtyř Sigma 7 společnosti Nobina, největšímu švédskému provozovateli veřejné dopravy, do Göteborgu. Kromě skandinávského trhu se zaměřuje také na Německo a Holandsko. Zakázky má také ve Velké Británii, kde sídlí.

V Německu se stane v březnu prvním provozovatelem nových elektrických autobusů Mellor Sigma autobusový dopravce KVG Kieler Verkehrsgesellschaft (KVG) ve městě Kiel na severním pobřeží. Autobusy dodá Mellor ve spolupráci s regionálním prodejním a servisním partnerem Jebsen & Jessen a počítá se s nimi vzhledem ke kompaktním rozměrů na trase vedoucí nejužšími ulicemi Kielu. Každý plně elektrický Sigma 7 je nakonfigurován pro 14 sedících cestujících a s 1 místem pro invalidní vozík (kacita 7m dlouhého vozu je 31 cestujících). Všechny autobusy jsou podle výrobce přizpůsobeny pro nízké zimní teploty.


Mellor získal objednávku na elektrické autobusy ve Švédsku
Německý KVG Kieler Verkehrsgesellschaft se v březnu stane prvním provozovatelem v zemi, který převezme nové elektrické autobusy Mellor Sigma. Každý ze tří Sigma 7 nabízí na 7 metrech prostor pro 31 cestujících. Foto Mellor