Masats na Busworld 2023
Masats nabízí dveřní systémy pro vozy veřejné dopravy. Foto Masats

Výrobce přístupových systémů do vozidel Masats představí v říjnu v Bruselu novou elektrickou rampu a nové dveře pro vozidla veřejné dopravy. Autobusy, tramvaje a vlaky s jeho produkty jezdí ve 40 zemích.

Výrobce přístupových systémů do vozidel Masats představí v říjnu v Bruselu novou elektrickou rampu a nové dveře pro vozidla veřejné dopravy. Autobusy, tramvaje a vlaky s jeho produkty jezdí ve 40 zemích.

Masats nabízí pneumatické a elektrické dveře pro cestující do silničních a kolejových vozidel, rampy a plošiny pro přístup do vozidel a také nástupištní dveře pro stanice. Technologicky vyspělé systémy mají využítí pro konvenční a elektrické meziměstské, příměstské a dálkové autobusy, minibusy a autonomní vozidla. V železničním sektoru dodává dveřní a přístupové systémy pro vlaky metra, tramvaje a regionální vlaky.

Na Busworld 2023 představí Masats zcela novou elektrickou rampu

Nová rampa RE2, která je umístěna na podlaze autobusu, umožňuje pohodlný nástup do vozidla pomocí jediné plošiny 930 x 850 mm. I přes nízkou hmotnost – pouhých 48 kg – je testována do 350 kg. Senzor snímající přítomnost cestujícího umístěný na okraji a na plošině poskytuje ještě větší bezpečnost. Jedná se o rychlou a spolehlivou rampu, kterou lze ovládat i ručně.

Zcela nové posuvné dveře

Produkt vhodný pro všechna vozidla, ale speciálně vyvinutý pro vozidla s malou světlostí nahoře, včetně autonomních nebo dvoupatrových vozidel, ale může být instalován do jakýkoli typu městského autobusu.

Kombinací harmonického pohybu, rychlosti a dokonalé vodotěsnosti nových posuvných dveří je dosaženo také vysokého komfortu cestujících. Pro upozornění na otevření/zavření byl použit nový signalizační systém s barevnými LED diodami, čímž se zlepšil tok cestujících a bezpečnost. Díky elektronice Masats Evolution jsou dveře připravena na prediktivní údržbu s následným zvýšením dostupnosti, zamezení neplánovaných prostojů a snížení nákladů na životní cyklus.

Hlavní části systému jsou snadno přístupné, což usnadňuje údržbu vozidla. Dveře byly navrženy a vyvinuty s ohledem na udržitelnost, k tomu přispělo výrazné snížení hmotnosti o 20 %, což pomáhá snížit spotřebu paliva vozidla a produkovat méně odpadu na konci jeho životního cyklu.

Dveře posuvné dovnitř

Masats na svém stánku také vystaví posuvné dveře 029i pro městská vozidla. Jedná se o elektrické posuvné dveře do interiéru, které zajišťují plynulý pohyb a obsahují prvky pro bezpečnost cestujících. Rychlá vrata, která také obsahuje elektroniku Evolution, nejnovější technologii, připravenou na prediktivní údržbu.

Swyncro

Systém Masats Swyncro nově definuje bezpečnost, dostupnost a efektivitu v silniční osobní dopravě. Plynulý pohyb dveří směrem ven, který je zcela vodorovný a nevyžaduje blokovací klíny ani napínací tyče, zajišťuje dokonalé utěsnění a eliminuje hluk, čímž zvyšuje komfort cestujících i řidiče.  Swyncro umožňuje bezpečně dojet do cíle v případě jakéhokoli incidentu u dveří, a to i v případě výpadku proudu.

Produkty Masats jezdí ve vozidlech ve více než 40 zemích. Hlavními odběrateli jsou Volvo, Solaris, BYD, CaetanoBus a také Rošero nebo Irizar, do jehož skupiny od roku 2002 patří. Sídlí v Barceloně, od roku 2013 má výrobní závod poblíž Atlanty v USA.


Masats na Busworld 2023
Dveře 029i. Foto Masats
Masats na Busworld 2023
Elektrická rampa RE2. Foto Masats
Masats na Busworld 2023
Dveře 028d. Foto Masats
Masats na Busworld 2023