MAN získal smlouvu na 204 kloubových městských autobusů do Maďarska

MAN Lion’s City GL A23 vyjedou na linky Volánbusz po celé zemi v létě příštího roku. Maďarsko obnovuje vozidla ve velkém.
MAN Lion’s City GL A23 vyjedou na linky Volánbusz po celé zemi v létě příštího roku. Maďarsko obnovuje vozidla ve velkém.
Státní maďarští dopravci Volánbusz Zrt. a Volán Buszpark Kft. uzavřely smlouvu na celkem 204 nových autobusů MAN Lion’s City GL A23 v hodnotě 20,8 miliard HUF (přibližně 1,5 miliardy korun) + DPH, z toho Volánbusz získá 72 vozidel za 6,8 miliardy HUF a Volán Buszpark 132 vozidel za téměř 13,5 miliardy HUF. Nové autobusy MAN Lion’s City GL A23 budou jezdit na městských a příměstských linkách po celé zemi od léta 2021. O podpisu smlouvy informoval server magyarbusz.info

Osmnáctimetrová vozidla s 51 sedadly a prostorem pro 55 stojících cestujících jsou nízkopodlažní s motory EURO 6, výkonnou klimatizací, kamerovým a informačním systémem a systémem pro počítání cestujících.

Díky nákupům uskutečněným v období od podzimu 2018 do prosince 2020 je na trhu v Maďarsku 866 nových autobusů. Obnova vozového parku je součástí opatření přijatých k dosažení udržitelné a moderní veřejné dopravy a k plnění nízkoemisní strategie Maďarska.