MAN plánuje restart výroby autobusů a kamionů

Po šestitýdenním zastavení výroby začnou továrny MAN Truck&Bus od 27. dubna se sníženou kapacitou postupně ve výrobě autobusů i nákladních vozů pokračovat.
Po šestitýdenním zastavení výroby začnou továrny MAN Truck&Bus od 27. dubna se sníženou kapacitou postupně ve výrobě autobusů i nákladních vozů pokračovat.
Tak jako řada jiných automobilek, i německý MAN byl nucen z důvodu pandemie koronaviru před několika týdny zastavit výrobu. V pondělí 27. dubna postupně výrobu obnoví. Nejvyšší prioritu bude mít ochrana zaměstnanců. Budou dodržována rozsáhlá opatření, mezi která patří mimo jiné zajištění větší vzdálenosti mezi zaměstnanci, různé směry tras, ochranné prostředky, zaměstnanci projdou školením a k dispozici budou mít instrukce.

„V posledních týdnech tým krizového řízení intenzivně pracuje na podmínkách, za kterých lze naše závody restartovat. Mezi klíčové problémy patří spolehlivé dodávky dílů našimi dodavateli, organizace vlastních pracovních procesů s cílem ochrany našich kolegů, ale také podpora poptávky po užitkových vozidlech,“ uvádí Joachim Drees, generální ředitel MAN Truck&Bus SE. „Naši dodavatelé pocházejí ze všech zemí EU - proto žádáme politiky, aby nás při opětovném vstupu na trh podporovali koordinovaným postupem na úrovni celé EU“.

Někteří zaměstnanci ve výrobě i v administrativě budou zpočátku pracovat krátkodobě nebo využijí stávající flexibilní pracovní doby a pokud to bude možné, budou pracovat z domova. Návrat do kanceláří bude rovněž v souladu s koncepcí bezpečnosti.

Servisní síť pro své značky MAN a NEOPLAN bude i dál plně v provozu. To platí jak pro vlastní servisní společnosti MAN, tak pro partnerské společnosti MAN Truck&Bus, pokud jejich činnost orgány příslušného regionu povolí.

MAN Truck&Bus