MAN Lion's City E získal cenu za design v automobilovém průmyslu

Po iF Design 2020 vyhrál MAN Lion's City E také mezinárodní soutěž Automotive Brand Contest 2020 v kategorii užitkových vozidel. E-bus MAN je nadčasový a má styl.
Po iF Design 2020 vyhrál MAN Lion's City E také mezinárodní soutěž Automotive Brand Contest 2020 v kategorii užitkových vozidel. E-bus MAN je nadčasový a má styl.
Porota složená z novinářů, odborníků na design a komunikaci a akademických pracovníků v Německu (Rat für Formgebung) udělila ceny v celkem 13 a čtyřech zvláštních kategoriích Automotive Brand Contest. „Tato soutěž je jedinou nezávislou mezinárodní designovou soutěží pro automobilové značky, takže konkurence je tvrdá. Proto je pro nás velký úspěch, že zvítězil MAN Lion's E, “ říká Rudi Kuchta, ředitel Unit Bus v MAN Truck & Bus. „Cena ukazuje, jak dobře byl design našeho elektrického autobusu přijat. Za tím vším je vysoce motivovaný tým, který odvedl v posledních letech skvělou práci. Je to něco, na co můžeme být opravu hrdí. “

Jedním z vítězných rysů MAN Lion's City E byl jeho nadčasově moderní a výrazný vzhled. „Naši designéři použili důsledně promyšlenou koncepci nové generace městských autobusů a vyvinuli ji pro e-mobilitu. Objevil se elektrický autobus, který má vlastní design, ale je okamžitě rozpoznatelný jako člen nové rodiny MAN Lion's City,“ uvádí Stephan Schönherr, viceprezident Styling Bus, a muž odpovědný za design autobusů pro značky MAN a NEOPLAN. „Toto poslední ocenění v Automotive Brand Contest a řada dalších, včetně iF Design Award 2020, potvrzuje skvělou práci našeho týmu. Potvrují také naši základní myšlenku, že autobusy navržené pro potřeby městské dopravy musí vypadat také atraktivně “

Automotive Brand Contest jury: Design udává standardy

Elegantní Smart Edge design plně elektrického městského autobusu přináší do panoramatu města nový dynamický styl. Navíc konstrukční prvky specifické pro tento model zdůrazňují jeho elektrický pohon. Poutavý je vnější vzhled vozidla s postranní lopatkou, která je typická pro autobusy MAN a elegantní a dobře proporční střešní konstrukce. Uvnitř vozidla zaujme optimalizované vzdušné místo k sezení vzadu místo věže motoru. Porotu zaujaly dynamické, nadčasové linie, díky nimž má autobus svůj vlastní styl , a také použití nových technologií a materiálů pro snížení hmotnosti. "Celý exteriér je rozdělen na segmenty. Koncept barev, čalounění a osvětlení propůjčuje interiéru přístupnému zdravotně postiženým světlý a prostorný pocit. Ergonomicky navržený kokpit řidiče má vysokou úroveň funkčnosti “ uvádí porota.

MAN Lion's City E nevítězí jen díky designu

MAN Lion's City E byl veřejně představen na výstavě IAA v roce 2018.  Dvanáctimetrová verze má kapacitu až 88 cestujících, 18 metrová maximálně 120 cestujících. Plně elektrická hnací soustava produkuje od 160 kW až do 240 kW v solobusu a 320 kW až do maxima 480 kW v kloubové verzi. Energie pochází z modulárních baterií s výkonem 480 kWh v solobusu a 640 kWh ve verzi kloubové. Podle výrobce Lion's City E spolehlivě dosáhne dojezdu 200 km po celou dobu životnosti baterií a až 270 km za příznivých podmínek.

MAN




MAN Lion's City E získal cenu za design v automobilovém průmyslu